Preminuo Frankie Beverly, osnivač soul benda Maze

Foto: EPA

Frankie Beverly, soul pjevač i osnivač grupe Maze, umro je u dobi od 77 godina. 

Beverly je preminuo u utorak, 10. rujna, objavila je njegova obitelj na društvenim mrežama. 

"Tijekom ovog vremena tuge, razmišljanja i sjećanja ljubazno molimo za privatnost i razumijevanje te da nam ostavite prostora da tugujemo na svoj način", rekla je obitelj i dodala da je Frankie "živio za svoju glazbu, obitelj i prijatelje". 

Uzrok smrti nije objavljen.

John Legend oglasio se na Instagramu nakon smrti kolege. 

"Slavimo život i djelo velikog Frankieja Beverlyja. Ono što volim u vezi umjetnika je to što iza sebe ostavljaju nasljeđe koje nadživljava naše vrijeme na Zemlji. Frankie je dao svijetu takvu radost. Njegova će glazba živjeti. Uvijek će biti dio naše kulture", napisao je pjevač.

Karijeru započeo 70-ih

Glazbenik je rođen 6. prosinca 1946. u Philadelphiji. Karijeru je započeo 60-ih godina kada je osnovao glazbenu grupu The Blenders. Kasnije je osnovao soul grupu The Butlers, koja je postigla lokalni uspjeh. Zatim je 1970. osnovao Raw Soul, bend koji je na kraju promijenio ime u Maze. 

Najpoznatiji su po hitovima Before I Let Go, Can't Get Over You i Back in Stride. Grupa je doživjela velik uspjeh kad je zapela za oko Marvinu Gayeu, koji ju je pozvao da mu bude predgrupa na turneji.

Godine 2008. grupa je primljena u Philadelphia Walk of Fame. "Dogurali smo do ovdje jer volimo i poštujemo sebe i svoje fanove. Ali najvažnije je što vjerujemo u ono što radimo", rekao je tada Beverly. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.