Princ Harry zaprosio Meghan Markle, poznato je i kad će se održati svadba

Foto: Gulliver Image/Getty Images

PRINC Harry i glumica Meghan Markle objavili su danas da su zaručeni te da će se vjenčati u proljeće sljedeće godine.

Kraljica Elizabeta dala je svom unuku dopuštenje da oženi glumicu, samo tjedan dana nakon što je proslavila 70. godišnjicu braka s princom Philipom.

Harry i Meghan prije godinu dana javno su objavili da su u vezi, nakon što su pola godine tajili da su zajedno.

Tridesettrogodišnji princ i njegova tri godine starija zaručnica nisu objavili gdje će se vjenčati, no ako izaberu Veliku Britaniju, kraljevske glave najčešće su se ženile na tri lokacije: Westminster Abbeyju, katedrali svetog Pavla ili kapelici dvorca Windsor, piše Daily Mail. Kako je Meghan razvedena te je katolkinja, ne mogu se vjenčati na prve dvije lokacije.

Nagađa se da je razlog za objavu zaruka bila činjenica da će ove godine prvi put zajedno provesti Božić, a nagađa se i da se neće vjenčati prije travnja, kad bi se trebalo roditi treće dijete njegovog brata Williama i vojvotkinje Kate.

Meghan iza sebe ima jedan brak, a nakon vjenčanja mogla bi dobiti titulu vojvotkinje od Sussexa.

"Princ Walesa objavljuje zaruke princa Harryja i Meghan Markle. Meghan i Harry zaručili su se u Londonu, ranije ovog mjeseca. Harry je o tome informirao kraljicu i druge članove kraljevske obitelji. Harry je tražio i dobio blagoslov njenih roditelja. Živjet će u kući Nottingham u sklopu Kensingtonske palače. Vjenčanje će se održati u proljeće 2018. godine. Više detalja ćemo objaviti u narednom periodu", objavljeno je danas na Twitteru kraljevske palače.

"Jako smo uzbuđeni zbog Meghan i Harryja. Divno je bilo upoznati Meghan i vidjeti koliko su ona i Harry sretni zajedno", stoji u priopćenju princa Williama i Kate Middleton.

Prvo službeno fotografiranje novopečenih zaručnika održat će se danas u 14 sati po lokalnom vremenu, a javnost će tada prvi put vidjeti zaručnički prsten. Nagađa se da ga je Harry napravio od prstena svoje majke, princeze Diane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.