Aleksandra Dojčinović je prva Hrvatica s revijom tijekom Tjedna mode u Parizu

Foto: Getty Images/Press

Dizajnerica Aleksandra Dojčinović prva je Hrvatica koja je održala modnu reviju u Parizu za vrijeme Paris Fashion Weeka, najprestižnijeg modnog tjedna u svijetu, obavijestila je u utorak modna kompanija LeiLou.

Dizajnerica je imala reviju u Bridge Clubu, ispod mosta Pont Alexandre III. Most je izgrađen u čast svjetske izložbe 1900 Exposition Universelle te je prepoznatljiv dio pariške panorame, povezujući Grand Palais na lijevoj s Petit Palais na desnoj obali. Prije Dojčinović na tom mjestu lani su revije održali Valentino i Dior, a ove je godine John Galliano tamo prikazao svoj Maison Margiela Artisanal.

Novi modni pravac

"Cilj je bio stvoriti mini kolekciju iz koje žene neće poželjeti imati samo jedan komad. Željela sam stvoriti ono što se u modi slikovito zove capsule wardrobe, kolekciju esencijalnih, baznih komada koje možete, primjerice, na brzinu spakirati u kovčeg kad idete na put ili uzeti kad vam iskrsne neki lijep događaj. I uz sve to, htjela sam da bude dostupno, da se nosi", rekla je dizajnerica.

Kolekcija nije couture, već pret-a-porter capsule, što znači da je sve prikazano nosivo i priuštivo široj skupini zaljubljenika u modu budući da je sve u rangu od 269 do 699 eura.

Inače, Dojčinović je sredinom studenog prošle godine u jednoj zagrebačkoj bolnici rodila svoje prvo dijete. 42-godišnja dizajnerica i njezin dvije godine stariji partner Tomislav Madžar postali su roditelji djevojčice. Aleksandra i bivši savjetnik Kolinde Grabar-Kitarović u vezi su više od sedam godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.