Razmišljate o promjeni posla? Assist Digital svojim zaposlenicima olakšava prilagodbu

Foto: Press/Assist Digital team

SIJEČANJ je vrijeme kada ljudi postavljaju ciljeve i donose odluke, a jedna od najčešćih odluka odnosi se na promjenu posla. Ako osjećate da vam nedostaje izazova i prostora za napredak, možda je vrijeme za upravo takvu promjenu. Znamo da prilagodba na novi posao nije uvijek jednostavna, a znaju to i u međunarodnoj tvrtki za pružanje korisničke podrške Assist Digital. Dobar program za uvođenje novih zaposlenika omogućava bržu i lakšu prilagodbu novom okruženju. Evo i kako ga oni provode.

Uz regrutacijski i selekcijski proces, uvođenje novog zaposlenika u posao iznimno je važan element zapošljavanja za tvrtke poput Assist Digitala koja svake godine zapošljava više od sto novih ljudi. Trude se, kažu, od prvog radnog dana educirati nove zaposlenike, osigurati im ugodno radno okruženje i stvoriti prilike za razvoj kako bi svi mogli ostvariti svoj potencijal.

Posao je prilika za učenje

"Znamo da promjena posla nije nimalo jednostavna. Posebno za one koji se odlučuju na potpuni zaokret u karijeri. Zato nam je važno da svi zaposlenici imaju mogućnost učenja. Tijekom prva tri tjedna svi agenti prolaze kroz program treninga tijekom kojih se upoznaju sa svim procedurama i programima u kojima radimo. Svi naši zaposlenici mogu osvježiti i usavršiti znanje engleskog, njemačkog i talijanskog jezika". kaže Marta Radan, HR menadžerica u tvrtki Assist Digital.

U dobrom okruženju, učenje i prilagodba su laki

Osim treninga i edukacija, važna im je i atmosfera u timu. Zato se svakom novom zaposleniku prvi radni dan dodjeljuje kolega koji u sljedećih nekoliko mjeseci ima zadatak osigurati da se novi zaposlenik osjeća dobrodošlim, pružiti mu podršku u rješavanju svakodnevnih zadataka te pomoći u razumijevanju korporativne kulture. 

"Naši agenti rade u open space uredu što se za nas pokazalo kao dobra stvar jer omogućava razmjenu znanja i iskustva kroz razgovor s kolegama između upita. Jedni prema drugima odnosimo se jednako kao prema svojim korisnicima, dajemo savjete, dijelimo znanje, podržavamo se. I uvijek pazimo da niti jedna prilika za druženje ne prođe ispod radara našeg Fun Teama", dodaje Marta.

Assist Digital tim

Assist Digital trenutno broji više od četiri tisuće zaposlenika diljem Europe, od kojih se tristotinjak nalazi u Zagrebu i Rijeci. Kažu i da u idućih godinu dana planiraju zaposliti čak stotinjak novih ljudi.

"Imamo raznolik tim, i znamo da jedan par cipela ne odgovara svima, pa smo uz različite programe za uvođenje novih zaposlenika osmislili i niz pogodnosti kojima smo obuhvatili jedinstvene potrebe svakog od njih. Želimo bit izvrsni prema našim zaposlenicima jer znamo da samo tako možemo privući i zadržati izvrsne talente. U deset godina koliko poslujemo u Hrvatskoj okupili smo više od 350 vrijednih kolega. Trenutno zapošljavamo novih dvadesetak ljudi, a u skorijoj budućnosti planiramo otvarati i dodatne pozicije", kaže Marta.

Dodaje i da u Assist Digitalu uvijek imaju mjesta za kvalitetne ljude. Trenutno je otvoreno nekoliko pozicija u Rijeci i Zagrebu, a možete ih pogledati i prijaviti se ovdje. Ako se ne pronalazite u nijednoj otvorenoj poziciji, odvažite se i pošaljete im svoj CV. Možda je baš to vaš znak za promjenu koja vam je potrebna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.