IMA li uopće netko da ne voli ukusan i hrskav burek s mesom?
Index Recepti donose vam recept za odličan burek s mesom. Ispekli smo ga (pogledajte video uostalom) i sami testirali. Sjajan je, stvarno.
Sastojci
Nadjev:
- 2 glavice luka
- 2 žlice ulja
- 300 g mljevene junetine
- 1 žličica soli
- 2 žličice svježe mljevenog papra
Tijesto:
- 500 g listova za pite
- 2 žličice ulja
Premaz za tijesto:
- 250 ml mlake vode
- 50 ml ulja
- 1 žličica soli
Priprema
Priprema četiri porcije traje 60 minuta.
Narežite dvije glavice luka i pirjajte na ulju dok ne omekša. Zatim dodajte junetinu i sve zajedno pirjajte 15 minuta. Smjesu tijekom pirjanja začinite solju i paprom.
Pripremite premaz za tijesto tako da u zdjelici pomiješate mlaku vodu, ulje i sol.
Na nauljenu posudu složite tijesto. Na dno složite 3-4 kore tako da rubovi prelaze rub posude za pečenje, a svaku koru prije slaganja sljedeće premažite pripremljenim premazom. Ostatak kora natrgajte i natrgane dijelove ubacite na poslagane kore te dodajte još malo premaza. Zatim na to rasporedite žlicu mesa pa ponovno prekrijte nasjeckanim korama. Postupak ponovite još dva puta, a zatim preklopite dijelovima kora koje prelaze rub posude. Završni sloj ponovno premažite premazom za tijesto.
Pecite 40 minuta na 180°C, odnosno dok ne porumeni.
Ostavite 10 minuta da se ohladi i - dobar tek!
U komentarima nam otkrijte kako vi radite burek? S mesom ili sa sirom? Imate li neku tajnu zbog koje vam uvijek uspije bolje nego drugima?
Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete napraviti kod kuće svaki dan. Recepte možete pratiti i na YouTube kanalu Index Recepata - pretplatite se na kanal kako vam nijedan ne bi promaknuo.