Riječki vatrogasci spasili malenu vjevericu iz šumskog požara, dali su joj ime Pablo

Foto: Facebook

U srijedu, u ranim jutarnjim satima, vatrogasci DVD-a Drenova imali su intervenciju šumskog požara na području Hreljin-Plase-Melnice. 

U akciji je sudjelovalo šest vatrogasaca sa šumskim vozilom i autocisternom. No vjerojatno se nisu ni nadali da će tijekom intervencije naići na - malenu vjevericu. 

"Tijekom intervencije smo naišli na napuštenu malu vjevericu te smo ju spasili i dali u sigurne ruke u Šumski dvor na čuvanje i brigu da malo ojača, naraste i vrati u prirodu", napisali su na svom Facebook profilu.

Vjeverici dali ime Pablo

Njihova gesta izazvala je puno pozitivnih komentara. "Hvala vatrogascima što vode brigu o bespomoćnim životinjama", "Bravo, dečki. Svaka vam čast", "Bravo, samo hrabro", pisali su pratitelji ispod objave. 

Na Facebooku se potom javila Valentina Šipuš iz Šumskih dvora i otkrila da su vjeverici dali ime Pablo. "Srce ogromno naših prekrasnih vatrogasaca. Uz to što čuvaju šume, nas ljude, čuvaju i sve druge malene i veliki životinjice. Na požarištu su pronašli bebu vjevericu, Pablo su mu dali ime. Othranit ćemo je u Šumskim dvorima i ponovo pustiti u srce prirode. Hvala vam što i na njih mislite", napisala je.

Srce ogromno naših prekrasnih vatrogasaca 💖 uz to što čuvaju šume, nas ljude, čuvaju i sve druge malene i velike...

Objavljuje Valentina ŠipušSrijeda, 7. kolovoza 2024.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.