Rijeka dobila prvo svjetsko digitalno svetište - Svetište Gospe od Supa

Gospa od Supa dobila je na Kantridi svoju kapelicu, točnije dobila je Prvo svjetsko digitalno svetište – Svetište Gospe od Supa, piše Artkvart.

Točno na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza 2019. godine, na istoj toj plaži, točnije na moru ispred plaže Igralište, svim prisutnim kupačima dogodilo se "ukazanje Gospe od Supa".

"Na prošlogodišnjem obilježavanju Ukazanja Gospe od Supa organizirali smo kolektivnu molitvu, koja je u jednom trenutku bila prekinuta ženskim glasom koji se identificirao kao Gospa od Supa. Gospa od Supa tada je poslala poruku mira, ljubavi i solidarnosti, ali je izrazila želju za podizanjem kapelice na mjestu njezina Ukazanja. I s ponosom mogu ustvrditi da smo to ove godine uspjeli napraviti, ispunili smo želju Gospe od Supa. Kapelica nije samo fizička građevina, ona je u isto vrijeme i portal u nešto revolucionarno, prvo svjetsko digitalno Svetište", pojasnila je Tajči Čekada, organizatorica Ukazanja Gospe od Supa.

3D print tehnologija

Digitalna kapelica napravljena je 3D print tehnologijom, za njezinu izradu zaslužan je Marko Tomić, a Tajči Čekada pojasnila je kako će svi vjernici i hodočasnici ubuduće moći posjećivati Svetište Gospe od Supa.

"Unutar kapelice je zlatni kip, na njemu je QR kod, koji vas vodi u Svetište i u tom trenutku postajete dio duhovne zajednice koja nadilazi prostor i vrijeme. Ovaj pionirski projekt omogućit će duhovnu povezanost i molitvu na globalnoj razini, povezujući vjernike iz svih dijelova svijeta", poručila je Tajči Čekada. Inače, sve je financirano sredstvima Ministarstva kulture i medija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.