Ruši sve rekorde: U samo jednom danu prodano je 1.43 milijuna primjeraka ove knjige

Foto: epa

MEMOARI princa Harryja pod nazivom Spare, koji uključuju iskrena otkrića o članovima britanske kraljevske obitelji, oborili su rekord prodaje u prvom danu koji je držala knjiga Obećana zemlja Baracka Obame.

Prvog dana, u utorak 10. siječnja ove godine, knjiga princa Harryja prodana je u 1.43 milijuna primjeraka u SAD-u, Velikoj Britaniji i Kanadi.

Ukupna brojka uključuje sva izdanja i formate, među njima tiskane i e-knjige. Bookseller, trgovački časopis za izdavačku industriju, rekao je da izdavač knjige Penguin Random House tvrdi da je srušila sve prethodne rekorde prodaje za prvi dan izdanja publicističke knjige.

10. siječnja knjiga princa Harryja objavljena je istovremeno na 16 različitih jezika diljem svijeta.

U Francuskoj tiskano još 130 tisuća primjeraka

Ogroman interes čitatelja za memoare britanskog princa Harryja primorao je pariškog nakladnika Fayarda da otisne dodatnih 130.000 primjeraka samo dva dana otkako se u utorak knjiga pojavila na policama.

Tih dodatnih 130.000 primjeraka slijedilo je nakon prve naklade od 210.000 komada, rekao je glasnogovornik Fayarda. Dodao je da će se ovisno o narudžbama morati tiskati novi.

U autobiografskoj knjizi Harry otkriva sve o sebi, pa tako i da je molio oca da se ne oženi Camillom, koja je danas kraljica supruga Ujedinjenog Kraljevstva. Knjiga obiluje i pikanterijama iz života kraljevske obitelji te je Harry opisao kako ga je stariji brat, prijestolonasljednik William, fizički napao u svađi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.