Sanja Pilić: Zagreb ubrzano propada, to je tužan grad koji se pretvara u palanku

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Nakon što je objavljeno da se zatvara Velvet, popularni zagrebački kafić na Tuškancu, oglasila se i književnica Sanja Pilić, koja je Zagreb okarakterizirala kao "tužan grad".

"Velvet se zatvara. Zatvaraju se čak i lokali u turističkoj Radićevoj. Živim u centru i on propada ubrzano. Od Dolca nadalje. Nalikuje na palanku. Nedjeljom kad ništa ne radi još gore izgleda. Tada se vidi jad i bijeda jer sve miruje. Drago mi je da sam Velvet opisala u jednoj svojoj knjizi za djecu. Uvijek nastojim najljepše dijelove i mjesta u Zagrebu staviti u svoje knjige, da ostanu, barem tamo, zauvijek. Često puta mi i ilustratori onda nacrtaju to baš tako kako je izgledalo.

Velvet se zatvara. Zagreb se ubrzano pretvara u pripizdinu. Zatvaraju se čak i lokali u turističkoj Radićevoj. Živim u...

Posted by Sanja Pilić on Thursday, June 6, 2024

Naši kafići su uglavnom banalno i dosadno uređeni, Velvet je davao ugodu u Dežmanovu prolazu. Nekad je taj Prolaz bio lijep. A sada? Jadac. Na svu sreću da još postoji Rovinj, jer Zagreb je tužan grad. A mogao je biti biser. Pretvara se u palanku. Jedino je zgodno što se u njemu uvijek nešto događa. Pa nikad nije dosadno.

Ali i Hoću knjigu više ne postoji. I fali ekipa koja je dolazila tamo na promocije i događanja. Kino Europa da ne spominjem. Jad. Update Radićeva od Trga do Krvavog mosta i njezini izlozi i prolazi. (11.133 koraka)", napisala Sanja na društvenim mrežama, a s njom su se složili i brojni pratitelji.

"Već duže planiram preseljenje u Opatiju. Zagreb je grad bez duše i ima baš lošu energiju. Svaki dan se to sve više potvrđuje", "Zagreb već dugo nije moj Zagreb, a tu sam se rodila i živim cijeli život", "Jadno, prava slika onih koji su brinuli o Zagrebu, a ide samo na gore i gore", "Nije mi uopće žao što sam se preselio iz Zagreba i što u njega, sad, navraćam kao stranac", bili su samo neki od komentara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.