Skandal u Splitu: Baldasar zabranio izložbu o beskućnicima

Foto: Facebook

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar zabranio je, ili bolje rečeno, nije dozvolio izložbu o beskućnicima koju je 10. prosinca u središtu grada htjela organizirati Udruga MoSt, koja već godinama brine o beskućnicima.

Tražili su dozvolu Grada da postave 15 kartonskih figura beskućnika uz stupove javne rasvjete, no samo im je usmeno obrazloženo da to neće ići. Zbog čega, odgovor napismeno nikada nisu dobili.

Baldasaru nespojivi beskućnici i božićni ugođaj u središtu Splita

Moguće je da su Baldasaru zasmetali beskućnici u centru grada, koji je već neko vrijeme okićen u duhu božićnih blagdana, a kućice na Rivi i Prokurativama rade punom parom. 

Nakon što je Banovina ostala gluha na zamolbe MoSt-a, koji je u Marmontovoj mislio prirediti i jednu prigodnu projekciju, aktivisti su donijeli kartonske figure u centar grada, fotografirali ih i izložbu objavili na Facebooku. 

MoSt: I beskućnici su dio grada

Đordana Barbarić, predsjednica udruge MoSt, nije presretna razvojem događaja.

"Stvarno nam je žao da se ovo dogodilo, jer će sada polemika preko medija zasjeniti našu poruku. Na Dan ljudskih prava htjeli smo prirediti izložbu, no u gradu smo usmeno dobili odbijenicu. Ja zaista ne znam je li postoji nekakav propis koji bi zabranio postavljanje kartonskih figura uz stupove javne rasvjete, no napismeno nismo dobili nikakav odgovor. Htjeli smo poručiti da su beskućnici tu, među nam, da su i oni dio grada. Planirali smo izložbu predstaviti i u drugim gradovima, pogotovo onima koji nemaju prihvatilišta za beskućnike", kaže Barbarić.

Dogradonačelnik Goran Kovačević bit će raspoloživ za komentar cijele situacije čim mu završi sastanak. 

Ponekad vidljivi, ponekad potpuno neprimijećeni. Ali tu su, tu pored nas. Oni su beskućnici i beskućnice.Ova...

Posted by Udruga MoSt on Thursday, December 10, 2015

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.