Slavna glumica ide na dva mjeseca u zatvor i mora platiti skoro milijun kuna kazne

Foto: Instagram

GLUMICI Lori Loughlin potvrđena je jučer presuda kojom je dobila dva mjeseca zatvora zbog podmićivanja prestižnog fakulteta da primi njene dvije kćeri.

Lori i njen muž Mossimo Giannulli platili su pola milijuna dolara (3,5 milijuna kuna) kako bi se njihove kćeri Olivia Jade i Isabella upisale na fakultet kao veslačice, iako nijedna od njih dvije nikad nije veslala. Također, Lori će morati platiti kaznu u iznosu od gotovo 960 tisuća kuna te je osuđena i na dvije godine uvjetne kazne.

Njen suprug osuđen je na pet mjeseci zatvora i mora platiti 1,5 milijuna kuna kazne zbog uloge u opsežnom slučaju poznatom pod nazivom Operation Varsity Blues. 

Ove kazne su predložene još u svibnju, kada su izazvala bijes javnosti koja smatra da su kazne preblage i da su bogati i slavni povlašteni.

Na početku afere 2019. godine supružnici su tvrdili da nisu krivi, da bi u svibnju ove godine priznali sudjelovanje u podmićivanju fakulteta.

Obje kćeri nakon skandala su napustile fakultet. Olivia Jade, koja je bila uspješna influencerica, na neko je vrijeme nestala s društvenih mreža, no u međuvremenu se vratila.

U aferi je sudjelovalo još 50 roditelja, među kojima je i Lorina kolegica Felicity Huffman koja je osuđena na svega 14 dana u zatvoru jer je platila 15 tisuća dolara da se njenoj kćeri popravi rezultat SAT testa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.