Šovinisti nisu sretni zbog nove HRT-ove komentatorice, možete pretpostaviti što pišu

Screenshot: HRT

HRT je nedavno prvi put u studio pozvao ženu da komentira nogomet. Hrvatska nogometna trenerica Tihana Nemčić Bojić gostovala je u emisiji Euro 2024 te oduševila gledatelje. Profesorica s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, koja je doktorirala nogomet, pozvana je u studio kao zamjena Jošku Jeličiću i tako privukla pažnju gledatelja. 

Međutim, unatoč brojnim pozitivnim komentarima, našlo se i onih kojima je njena pojava zasmetala, a ispod videa u kojem objašnjava kad se koristi veoma važno oružje u modernom nogometu - presing, objavljenom na Facebooku HRT Sporta, našlo se svakakvih komentara. 

Tihana Nemčić Bojić objasnila kad se koristi veoma važno oružje u modernom nogometu - presing #hrvatskaradiotelevizija #hrtsport #nogomet #hrvatskanogometnareprezentacija #NavijamoZajedno #EURO2024

Objavljuje HRT Vijesti u Srijeda, 3. srpnja 2024.

"Igraj presing u kuhinji" 

"Tko će bolje objasniti presing nego žena", "Komentiraj ti umjetničko klizanje, to ti je pametnije", "Gasi svjetlo, buši loptu i na godišnji", "Tebi je presing u kuhinji kad si se primila televizije", "Igraj presing u kuhinji", "Dovoljno što doma to moram trpjeti, još da ih moram slušati kad je nogomet, nema šanse", samo su neki od komentara muškaraca. 

Ipak, mnogo je više onih koji su pohvalili njezin nastup, ali i poslali poruku hejterima. 

"Naprijed, ženo, i ne obaziri se na neandertalce" 

"Svaka čast, bravo", "Žena je zmaj", "Bravo za Tihanu! I hrabrost da se podnesu svi ovi i budući negativni komentari i pljuvanje po njoj", "Bravo profesorice! Pustite ‘muškarčine' neka pričaju i laju… Mi koji smo vas imali priliku slušati na nastavi na faksu, znamo koliko vrijedite te s kakvim znanjem raspolažete stoga nam je predrago vidjeti vas u studiju", samo su neki od komentara. 

"Muškarcima je veliki problem što misle da sve znaju najbolje o nogometu, a ženama je mjesto u kuhinji. E dragi moji, žao mi je, nismo više u kamenom dobu. Naprijed, ženo i ne obaziri se na neandertalce", poručila je jedna pratiteljica, a njezin komentar dobio je više od 200 lajkova. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.