Stjuardesa otkrila na kojem mjestu u avionu nikada ne biste trebali sjediti

Foto: Press

Stjuardesa British Airwaysa otkrila je na kojem mjestu u avionu nervozni putnici koji su skloni stresu nikada ne bi trebali sjediti. Govoreći za Ocean Florida, rekla je: "Nervozni putnici su nešto s čime se svakodnevno susrećemo, tako da smo dobro opremljeni da im pomognemo. Većina stjuardesa obučena je za rješavanje emocionalnih situacija, kao i fizičkih, a u to je uključen i strah od letenja."

Ako vas je strah letenja, stjuardesa predlaže da razgovarate s članovima osoblja na svom letu i kažete im da ste zabrinuti. Oni bi se trebali pobrinuti da vam putovanje prođe što lagodnije.

Gdje ne treba sjesti ako ne volite turbulencije?

Koliko god su turbulencije same po sebi prilično zastrašujuća stvar i nešto što je izvan naše kontrole, nije ni čudo da neke ljude odbija od letenja. Ako želite što manje osjetiti turbulencije, postoje određena sjedala na kojima ne biste trebali sjediti.

"Turbulencije su uvijek gore u stražnjem dijelu aviona jer rep može poskakivati gore-dolje. Ako želite mirniju vožnju, najbolje mjesto za sjedenje je u sredini kabine, blizu krila. Također, uvijek bih izabrala sjedalo uz prolaz. Ono olakšava kretanje po zrakoplovu i ublažava osjećaj klaustrofobije", kaže stjuardesa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.