Što sve mlade žene danas rade, a one starije to nikako ne razumiju

Foto/Screenshot: Press/TikTok

Na Redditu je nedavno postavljeno pitanje: "Što vas kod mlađih generacija žena iznenađuje, zbunjuje ili možda čak zadivljuje?" Mnoge su žene zatim podijelile svoja mišljenja o tome što ih fascinira, nervira ili jednostavno ne mogu shvatiti kod mladih žena danas.

Javno plakanje na društvenim mrežama

Jedna je korisnica napisala da joj je oduvijek smetalo snimanje sebe u ranjivim trenucima i objavljivanje tih trenutaka na društvenim mrežama: "Plakanje na društvenim mrežama mi je uvijek smetalo, a nisam ni ja baš tako stara. Jednostavno ne shvaćam zašto bi netko snimao sebe u tako ranjivom stanju i objavljivao to online. Obično ne koristim izraz 'cringe', ali ovdje to svakako odgovara."

Trepavice su bile još jedna tema koja je izazvala dosta komentara. Jedna korisnica podijelila je anegdotu o svojoj kćeri koja ima poseban "šampon za trepavice" i rekla kako joj je to neobično, a prisjetila se i prijateljice koja je pustila unuku da joj stavi umjetne trepavice i kako joj je bilo teško priviknuti se na taj izgled. S druge strane, brojne žene složile su se da moderni make-up trendovi, posebno naglašavanje obrva, jednostavno ne odgovaraju njihovom poimanju ljepote, uz komentare poput: "Otprilike kad su obrve postale toliko važne? To su doslovno dvije male crte dlaka na licu!"

@lydiafowlermakeup My highly requested brow routine 💘 Using my absolute go-to products from @anastasiabeverlyhills - Brow Freeze & DIPBROW®️ Pomade to create a fluffy, natural brow and hairlike strokes. I’m using shade dark brown I do not go a day without these products! They have been a staple part of my makeup routine for a few years now and I cannot recommend them enough. ✨ Brow Freeze - An extreme-hold styling wax that lifts and holds brows in place for a feathered effect. ✨ DIPBROW®️ - Full-pigment, waterproof eyebrow pomade to fill and detail brows available in 11 shades. ✨ Brushes - Brow Freeze applicator & Brush #14 Shop your new brow routine at anastasiabeverlyhills.co.uk and save this post to refer back to ☺️ #ABHpartner #AD #anastasiabeverlyhills #ABHbrows #dipbrow #dipbrowpomade #browfreeze #browroutine ♬ original sound - lydiafowlermakeup

Dijeljenje svih intimnih trenutaka

Zabrinutost zbog modernog trenda dijeljenja osobnih podataka na društvenim mrežama također je bila česta tema. Jedna je žena komentirala kako je iznenađena gubitkom privatnosti i da mladi danas dijele svaki aspekt svog života online. Njene riječi: "Gubitak granica me rastužuje. Živjeti cijeli život online i nedostatak želje za bilo kakvom privatnošću", odražavaju stav mnogih starijih žena koje ne razumiju zašto mladi tako slobodno dijele intimne trenutke s javnošću.

Slušalice kao modni dodatak

Ipak, nije sve bilo kritika. Mnoge su žene izrazile divljenje prema mlađim generacijama, osobito kad je riječ o njihovoj otvorenosti i prihvaćanju različitosti. "Stalno sam zadivljena koliko su mladi ljudi otvoreni prema LGBTQ osobama", napisala je jedna korisnica. Pohvaljena je i njihova hrabrost da napuste radno mjesto ako nisu sretni, za razliku od starijih generacija koje su često ostajale zbog lojalnosti poslodavcima.

Naravno, bilo je i nekoliko smiješnih opaski o modnim izborima mladih. Od tajica koje naglašavaju stražnjicu, do korištenja slušalica kao modnih dodataka, starije žene su se našalile da jednostavno ne mogu pratiti sve te promjene.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.