Supertalent: Gledatelji zbog problema s telefonskim linijama sumnjaju u "namještaljku"!

NAKON prve live emisije Supertalenta pojavila se sumnja u regularnost samog natjecanja. U redakciju Indexa je stiglo više pritužbi gledatelja koji su naveli kako zbog problema s linijama nisu mogli glasovati za svoje favorite te su pritom izrazili i sumnju u to kako je "sve namješteno".

> Video: Prvi finalisti Supertalenta Mateo Ravlija i "hrvatska Susan Boyle" Nina Kraljić

Čak je i voditeljski dvojac, Rene Bitorajac i Igor Mešin, tijekom live showa poručio gledateljima da zbog preopterećenosti linija, kako bi dali svoj glas, "više puta okrenu broj svog favorita", a iznenađenost odabirom gledatelja nisu krili ni članovi žirija Nina Badrić, Enis Bešlagić i Dubravko Merlić - ispao je favorizirani Flashdance Unit, a najveći broj glasova je osvojio Mateo Ravlija, 13-godišnjak čiji je live nastup razočarao mnoge.

"O nikakvoj preopterećenosti linija se ne može govoriti jer su se svi brojevi mogli uredno dobiti, osim broja koji je stajao kraj Flashdance Unita - 0615610. Na pozive na ostale brojeve (provjereno) glasovi su uredno upisivani, a na poziv 0615610 povratna informacija bila je `birali ste nepostojeći broj`. Sa mobilnih uređaja glasovanje je bilo dopušteno, a sa fiksnih to nije bilo moguće", naveo je jedan od čitatelja Indexa.

Nova TV: Pozivi za sve kandidate tijekom emisije su pristizali, ali se zbog preopterećenja moralo više puta pokušavati nazvati

"Svi brojevi kandidata bili su točno ispisani. Zbog izuzetnog interesa zaprimljen je velik broj glasova i svi pozivi koji su zaprimljeni tijekom vremena glasanja uredno su pribrojeni", bio je prvi odgovor koji je s Nove TV stigao na Indexov upit o problemima s linijama, zbog čega dio gledatelja nije mogao glasovati te je pritom izrazio i sumnju u namještanje.

No, na dodatnu opasku kako je nemoguće bilo pribrojiti glasove za pozive koji se nisu mogli uspostaviti, televizija je priznala kako je pojedine brojeve trebalo uistinu okretati više puta: "Nakon provjere s operaterom sustava utvrdili smo da se u trenutku većeg opterećenja linija, koje se događa kod velikog broja poziva s istog područja, pozivanje na broj moglo ostvariti nakon ponovnog nazivanja. Pozivi za sve kandidate tijekom emisije su pristizali, pa tako i za Flashdance Unit koji ste spomenuli".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.