Svi pričaju o razlozima za odlazak, ali koji su za ostanak na radnom mjestu?

Foto: Press

"KOJI su sve znakovi burnouta?", "Vrijeme je za novu poslovnu priliku!", "Pravi je trenutak za promjenu!" – sigurno ste naišli na barem jedan takav naslov, zar ne? U odnosu na prijašnja vremena, zaposlenici danas očekuju puno više od poslodavca. Nove generacije puno lakše zatvaraju vrata organizacijama (ili ih niti ne otvaraju), jer granice i vremenske zone više nisu prepreka. Stoga poslodavci razvijaju cjelokupne strategije kako se istaknuti i privući talente.

Prema Glasdoorovom istraživanju, danas su zaposlenicima najvažnije organizacijska kultura i vrijednosti, kvaliteta vodstva te mogućnost napretka. Jubilarne nagrade, dodatni dani godišnjeg odmora, fleksibilno radno vrijeme samo su neke od pogodnosti koje, uz konkurente plaće, čine neku kompaniju pravim magnetom. Mlađi naraštaji biraju organizacije koje nude perspektivu, stabilnost i prilike za razvoj te ulažu u njihovo znanje kao najvrjedniji resurs.

U razgovoru s Bussines Managericom, Anom Vidović Fučak i Team Leadericom, Ivom Jardas saznali smo što ih veže za radno mjesto u Assist Digitalu, tvrtki za upravljanje korisničkim iskustvom s uredima u Zagrebu i Rijeci. Naše su se sugovornice složile kako tvrtka nudi izvrsne prilike za osobni i profesionalni razvoj, a brojne i česte edukacije, tečaj stranog jezika, usavršavanje komunikacijskih vještina i mogućnost razmjene prilike su koje nisu htjele propustiti. Iva je naglasila: "Osim stabilnosti i pozitivne atmosfere, velika motivacija mi je i mogućnost balansiranja poslovnog i privatnog života. Unatoč poslovnim obvezama, uspijevam posvetiti dovoljno vremena obiteljskom životu, što smatram krucijalnim za održavanje optimalne razine dobrobiti. Mogućnost rada od kuće mi pruža fleksibilnost i uštedu vremena pa to također jako cijenim…".  

Assist Digital zaposlenicima nudi priliku da stalno uče, rastu i razvijaju se. Bilo da žele proširiti svoja znanja, unaprijediti svoje vještine ili se okušati u nečem potpuno novom, imaju resurse i podršku kolektiva, a Ana se nadovezala: "Razvoj unutar tvrtke je uvelike moguć, tu sam ja osobno dokaz, ali svaki razvoj odnosno napredovanje nosi sa sobom mnogo promjena i na neki način odricanja. Financijska sigurnost i stabilnost su faktori koji igraju veliku ulogu u svačijem životu, smatram da je najbitnija transparentnost i povjerenje, što ovdje svakako imam…".

Sugovornice su s nama podijelile kako uživaju u svojemu poslu zbog izvrsne radne atmosfere i nezamjenjivog tima, a uz to, stabilnost i osjećaj sigurnosti dodatni su plusevi koje bi svakako izdvojile: "Dobri međuljudski odnosi su ono što nas sve još drži na okupu na kraju dana. Kao i svugdje, nije sve savršeno i lako, ali imamo uvijek podršku kolega zbog kojih je i posao lakši. Nema repetativnih i monotonih zadataka, a prilike za razvoj dodatno nas motiviraju da budemo angažirani i predani svom poslu".   

Ana i Iva su ističu kako se fleksibilno radno vrijeme, remote work, briga za zaposlenike te mogućnost osobnog rasta i razvoja danas iznimno cijene među njihovim timovima, a zajedno nastoje održati dinamičnu i pozitivnu radnu atmosferu koja je svima prijeko potrebna. Složile su se kako je ponekad odlazak s radnog mjesta najbolja opcija. Ali, ako radite u okruženju, gdje se vaš trud prepoznaje, gdje možete rasti i imate podršku kolega – zašto bi poželjeli otići? 
Razlozi za ostanak su mnogi, a najvažniji od svih – osjećaj da ste na pravom mjestu😊

Pogledajte otvorene pozicije i pridružite se Assist Digital timu!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.