Svjetski rekorder u skoku s motkom i švedska manekenka su se zaručili

Foto: Instagram

Švedski atletičar Armand Duplantis, koji je na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu osvojio zlatnu medalju, zaprosio je svoju dugogodišnju djevojku, manekenku Desire Inglander.

"Bio sam nervozniji nego na natjecanju. Sekundu nakon završetka Igara bio sam spreman to učiniti", rekao je Armand za Vogue Scandinavia. I doista, nije mu trebalo dugo. Zaprosio ju je po povratku iz Pariza, tijekom večere u Hamptonsu, luksuznom dijelu New Yorka. "Još uvijek sam šokirana. Inače me je nemoguće iznenaditi", priznala je Desire.

Armand je ranije ove godine izjavio da mu je s Desire sjajno. "Lijepo je doći kući i maknuti se od svega, što god da zajedno radimo. Također mi je sjajno s njom putovati", rekao je za strane medije. 

Zajedno su od 2020.

Par je počeo izlaziti prije četiri godine. Upoznali su se na jednoj zabavi u Stockholmu. Armand je ispričao da Desire tad uopće nije bila zainteresirana ni za razgovor, već je samo htjela plesati. Kasnije su se počeli dopisivati i konačno izašli na spoj.

Desire je Armandu jako velika podrška u karijeri te je se uvijek može vidjeti na tribinama tijekom njegovih natjecanja. To je, kažu, jako učvrstilo njihovu vezu. Manekenka je inače jako popularna i na društvenim mrežama. Na Instagramu je prati 696 tisuća ljudi.

Duplantis srušio svjetski rekord

Podsjećamo, Armand Duplantis je ovo ljeto 10. put u karijeri srušio svjetski rekord u skoku s motkom, samo 20 dana nakon što je drugi put osvojio naslov olimpijskog pobjednika, i to s preskočenih 6.25 metara. Duplantis je na mitingu Dijamantne lige u poljskom Chorzowu preskočio 6.26 m.

Duplantis je pobjedu u Chorzowu osigurao nakon samo tri izlaska na zaletište, preskočivši prvo 5.62 m, pa 5.92 m, a onda i 6.00 m. Istu su visinu preskočili i Amerikanac Sam Kendricks te Grk Emmanouil Karalis, ali iz drugog, odnosno trećeg pokušaja. Karalis je tako prvi put u karijeri preskočio šest metara i odustao od daljnjeg natjecanja, dok je Kendricks tri puta rušio 6.08 m, pa je Duplantis ostao sam na zaletištu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.