Taylor Swift se oglasila o napadu u Engleskoj: Užasnuta sam i šokirana

Foto: Press

Američka pjevačica Taylor Swift u utorak je reagirala na vijest da je u napadu na mlade obožavatelje njezine glazbe na dječjem tečaju plesa u sjevernoj Engleskoj troje djece nasmrt izbodeno, a šestero ih je u kritičnom stanju, napisavši na Instagramu da je užasnuta činom i u potpunom šoku.

Nakon zločina u pritvoru je završio 17-godišnji počinitelj zbog sumnje na ubojstvo i pokušaj ubojstva u Taylor Swift Yoga and Dance Workshopu u Southportu, organiziranom za djecu od 6 do 11 godina. Troje djece smrtno je stradalo, devetero ih je ranjeno, od kojih je šestero još uvijek u teškom stanju, a kritično su i dvije odrasle osobe koje su pokušale zaštititi mlade žrtve.

"U potpunom sam šoku"

"Nakon jučerašnjeg napada u Southportu u potpunom sam šoku i užasnuta sam", napisala je Swift na Instagramu. "Radi se o sasvim maloj djeci na tečaju plesa. Ni ne znam na koji bih način uputila sućut njihovim obiteljima."

Njezini obožavatelji preko interneta su prikupili više od 40.000 funti za pomoć obiteljima žrtava i za bolnicu u kojoj se neka djeca liječe. Britanski premijer Keir Starmer napad je nazvao strašnim, a policija ga smatra terorističkim činom. Šok zbog strašnog zločina izrazili su i kralj Charles i njegova obitelj.

Policija zasad navodi da je motiv napada nejasan, no ne traže više nijednog osumnjičenika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.