Tereza Kesovija zagrebačke punkere učila saditi cvijeće

ROBERT KNJAZ i baka Slavica u novom nastavku "Najvećih hrvatskih misterija" otkrivaju postoji li jaz između šansonijera i punkera te je li moguće taj jaz prevazići. Za ulogu šansonijerke odabrali su Terezu Kesoviju dok su na suprotnoj strani stajali lokalni zagrebački punkeri. Odjevena u bijelo od glave do pete Tereza je prvi put u životu bila okružena šarenim irokezama, lancima, dimom cigareta i bocama bambusa te tako pokušala upoznati kulturu koju promiču zagrebački anarhisti.

"Moram priznati da su se vrlo lijepo prihvatili i što snimanje emisije ide dalje to mi se čini kako je između punka i šansonijera sve više jednakosti. Tereza nije imala pojma što je "A u O", dok punkeri na fotografiji nisu prepoznali Edith Piaf, jer su prvo mislili da je muško", rekao nam je Robert Knjaz.

Nakon što su na zidiću zagrebačkog Mažuranca izmijenili dojmove o međusobnim životnim stavovima, imidžu i ciljevima, Tereza je skupinu punkera naučila saditi cvijeće. "Da, nakon cvijeća će je oni pokušati naučiti crtati grafite, pa onda još idemo do skvota, Krivog puta i sličnih mjesta gdje su poznata okupljališta punkera", za kraj nam je rekao Robert Knjaz uz kojega je cijelo vrijeme stajala baka Slavica odjevena u kariranu odjeću, starke, šarene rukavice s otvorenim prstima i prekul bijelim naočalama.

Lana Vukičević
Foto: Borna Čavrag
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.