Tko će slaviti nakon Baby Lasagne? HRT otvorio natječaj za Doru 2025.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Hrvatska radiotelevizija (HRT) objavila je pravila za izbor hrvatskoga predstavnika za pjesmu Eurovizije - Dora 2025. Javni natječaj otvoren je od danas, 20. rujna, do 15. studenog 2024. godine.

Stručni ocjenjivački sud će na temelju natječaja odabrati 24 pjesme i 4 rezerve. Na javni natječaj mogu biti prijavljene samo pjesme koje nisu javno izvođene ni na bilo koji način javno objavljene, a za koje autori glazbe i teksta raspolažu pravima prema tekstu natječaja. Kriterij za odabir pjesama je isključivo umjetnička vrijednost s naglaskom na kvalitetu glazbe i stihova te cjelokupnog djela, poručuju s HRT-a.

Natjecanje za Doru 2025. izravno će se prenositi na programima HTV-a, multimedijskoj platformi HRTi i na mrežnim stranicama HRT-a www.hrt.hr u veljači 2025. godine.

Pravila za izbor hrvatskoga predstavnika i pjesme za pjesmu Eurovizije - Dora 2025. mogu se pronaći ovdje

Ove godine pobijedio Baby Lasagna

Podsjećamo, ove godine na Dori je pobijedio 29-godišnji glazbenik Marko Purišić s pjesmom Rim Tim Tagi Dim. 

Baby Lasagna isprva je bio rezerva. Nakon što je u siječnju Zsa Zsa odustala od natjecanja, objavljeno je da će umjesto nje nastupiti prva rezerva HRT-a Baby Lasagna, koji je na Dori imao više bodova od publike nego svi ostali glazbenici zajedno.

Pjesma Rim Tim Tagi Dim na Dori je dobila 247 bodova publike, dok je drugi favorit publike Alen Đuras dobio 27 bodova. Let 3 dobio je 24 boda, a Vinko 23. Lasagna je bio prvi i po glasovima žirija. Glasali su članovi žirija iz Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka, ali i četiri međunarodna žirija, iz Italije, Njemačke, Ukrajine i Islanda. 

Na Eurosongu je Lasagna osvojio drugo mjesto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.