Tko je Uršula Najev, glumica koja tvrdi da ju je napao vozač Flixbusa?

Foto: Instagram

ANA URŠULA NAJEV, splitska glumica i pjevačica, našla se u fokusu javnosti nakon što je prepričala incident sa zagrebačkog Autobusnog kolodvora gdje ju je, kako tvrdi, vozač autobusa verbalno izvrijeđao. Ovo nije prvi put da je Uršula svojim javnim istupima izazvala rasprave. 

Prošle godine je pjevanje pod covid-mjerama usporedila s "pjevanjem na Hitlerovoj godišnjici braka". "Pjevanje za publiku odabranu po zdravstvenoj osnovi, a sudeći po cijenama Covid testova očito i staleškoj, za mene je isto što i pjevanje na Hitlerovoj proslavi godišnjice braka. Svjesno održavanje koncerta na kojem ne može prisustvovati moja obitelj, moji prijatelji i moja publika bez da se prethodno cijepe ili izdvoje iznos skoro polovice troškova mjesečnih režija izjednačavalo bi me s ljudskim dnom", napisala je tad.

Tko je Ana Uršula Najev?

Splitska umjetnica završila je splitsku akademiju, a posljednjih godina moglo je se vidjeti u brojnim kazališnim predstavama, kao što su Djeca recesije, Kušnja... Na ekranu je debitirala 2018. godine u filmu Sandra i Marina redatelja Igora Jelinovića.

Glumila je i u filmu Ribanje i ribarsko prigovaranje, u kojem Petra Hektorovića tumači Rade Šerbedžija, a ulogu je imala i u filmu The Match Jakova Sedlara. Uz glumu, Ana Uršula bavi se i glazbom, a jednom je prilikom pobijedila Roka Blaževića, nekadašnjeg hrvatskog eurovizijskog predstavnika, na natjecanju u Splitu.

"Sviram ono što mi vokalno najviše paše, soul, blues, na tragu Ette James, Beth Hart, Shirley Bassey, balade, ali i plesnije stvari, hitove. Biram često repertoar filmske glazbe, primjerice iz Bodyguarda, Duha, Prljavog plesa... Volim spajati kvalitetu i popularnost, da pjesme ljudi prepoznaju, ali da nisu pjesmuljci koji se vrte po radiju, nego bezvremenski hitovi, koji su to s razlogom", rekla je u jednom intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

Imala ponude za Doru

Priznala je tad da je imala i ponude za Doru.

"Nisam ja za ta TV natjecanja, smiješna su mi. Nemam poriv za to. Imala sam ponude za Doru, neki tekstopisci i producenti su mi nudili, nebitno, ali ne mogu se zamisliti u tome, barem ne u ovoj fazi života", objasnila je Splićanka.

Od 17. godine živi samostalno. Majka joj se, otkrila je u nekoliko navrata, odselila u Brazil. 

"Moja majka bi u Salemu bila vještica i možda bi je poslali na vješala zbog toga jer se, na primjer, preselila u Brazil. To je stvar nečije interpretacije koja lako postane masovna i otklizne u histeriju. Tko zna? Da živimo u Salemu, ona bi bila obješena ili protjerana jer je 'ostavila' djecu, razvela se i otišla u drugu zemlju. Ali to bi trebalo gledati kroz prizmu hrabrosti i emancipacije, želje za kompletnim ostvarenjem, samoaktualizacijom, požrtvovnosti i ljubavi spram djece. Ja je apsolutno podržavam, ona je u mene ulila najbolje od svega. Mislim da je hrabrost ključna", rekla je jednom o majci.

Zbog izgleda je, kaže, uspoređuju s Margot Robbie i Liv Tyler.

Tvrdi da ju je vozač verbalno napao, on demantira

Podsjećamo, Uršula Najev na Facebooku je jučer prepričala incident na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru do kojeg je, kako je ispričala, došlo kad ju je vozač Flixbusovog autobusa žestoko verbalno napao, zbog čega je doživjela napadaj panike.

>> Glumica: Flixbusov vozač me snažno verbalno napao. Nitko u busu nije reagirao

Zatim se javio i vozač autobusa, koji je ispričao potpuno drugačiju priču. Kako je za Index kazao vozač Ante Bonacin, želio je podijeliti istinu o onome što se događalo na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru u busu koji je kretao za Split. Poručio je da su on i kolega samo radili posao, da nisu ni krivi ni dužni te ustvrdio kako je priča glumice laž. Kazao je i da je ono što je glumica ispričala nepravda te da se radilo o tome da nije imala valjanu kartu, što joj je pokušavao objasniti.

Naknadno su se oglasili i iz Flixbusa. Oni kažu da je bus bio krcat, da je Najev imala nevažeću kartu te da vozač neće biti sankcioniran. Dodaju da su im i putnici ostavili podatke za kontakt ako budu trebali svjedočiti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.