Tri djelatnika klinike suspendirana i pod istragom zbog podataka Kate Middleton

Foto: Profimedia

TRI djelatnika klinike The London Clinic u kojoj je operirana princeza od Walesa pod istragom su zbog tvrdnji da su pokušali pristupiti privatnoj medicinskoj dokumentaciji Kate Middleton, piše Daily Mail. Britanski tabloid piše da su djelatnici trenutno suspendirani s posla.

Vjeruje se da je Kate obaviještena o potencijalnoj povredi tajnosti podataka, a isto tako istraga zasad nije pokazala da su ugroženi podaci i kralja Charlesa koji je u istom periodu bio na liječenju u istoj klinici. Daily Mail piše da bi se u sve mogla uplesti i policija, iako to još nije potvrđeno. Iz klinike nisu htjeli otkrivati pojedinosti o djelatnicima.

"Poduzet ćemo sve korake"

Podsjećamo, istraga je pokrenuta zbog tvrdnji da je narušena tajnost podataka dok je Kate bila pacijentica u bolnici. 

"Svatko u klinici vrlo je svjestan naših osobnih, profesionalnih, etičkih i zakonskih dužnosti u pogledu povjerljivosti pacijenata. Iznimno smo ponosni na izvanrednu skrb i diskreciju koju nastojimo pružiti svim našim pacijentima koji nam svakodnevno poklanjaju svoje povjerenje. U slučaju svakog kršenja sustava poduzet će se svi odgovarajući istražni, regulatorni i disciplinski koraci. U našoj bolnici nema mjesta za one koji namjerno iznevjere povjerenje naših pacijenata ili kolega", rekao je ranije ravnatelj Al Russell.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.