Trifunović dobio 60 dana zatvora uvjetno: Bit ću građanin RH jer mi je žena Riječanka

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Završilo je suđenje Sergeju Trifunoviću u Splitu.

Srpski glumac dobio je šezdeset dana zatvora, u koji neće morati ako u tijeku jedne godine ne počini isto djelo. Kako je jučer uhićen i odveden u Split, računa mu se 59 dana zatvora uvjetno. Mora platiti i sudske troškove 150 eura, a odrekao se prava na žalbu. Presuda je pravomoćna. Putovnica mu je vraćena, a Slobodnoj Dalmaciji je rekao da će ionako postati građanin RH jer mu je supruga Isidora Riječanka.

"Zbog čega moram s vama?"

Slobodna piše i da je Trifunovića na hodniku dočekao službenik policijske uprave za zakonitost postupanja, pokazao mu značku i rekao mu da ode s njim. "Zbog čega?" upitao je glumac, na što mu je službenik kazao: "Moramo provjeriti jeste li zakonito sada u RH."

Trifunović je na to uzvratio: "Kako ne bih bio zakonito kad ste me uhitili na Bajakovu i doveli?"

Kasnilo suđenje jer je promašio zgradu suda

Trifunović je na sud stigao sa suprugom Isidorom, psom i prijateljem koji je odveo psa nakon što je glumac ušao u zgradu. Prije njegova ulaska na sud svi su se zagrlili. Suđenje je kasnilo jer je Trifunović greškom otišao na Općinski sud, koji je udaljen 400 metara od Prekršajnog suda.

Na suđenje u Splitu je iz Zagreba stigao i srpski konzul Stefan Ristić, koji je rekao da ga Trifunović nije zvao za pomoć, ali mu ju je došao pružiti kao građaninu Srbije.

Uhićen na Bajakovu

Podsjećamo, uhićen je u utorak oko ponoći na graničnom prijelazu Bajakovo pri prelasku iz Srbije u Hrvatsku. Zatim je odveden na Općinski prekršajni sud u Split. Trifunović je na sudu dan ranije rekao da se ne osjeća krivim za ono za što ga se tereti.

Tereti ga se po članku 5. i članku 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Članak 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kaže: "Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se novčanom kaznom od 700 do 4000 eura ili kaznom zatvora do 30 dana."

Policija je od suda tražila za glumca zatvor od 30 dana i 1000 eura kazne. Oduzeta mu je putovnica kao mjera opreza. 

Predmet istraživanja bila je objava na društvenoj mreži

Predmet istraživanja bila je objava na društvenoj mreži 10. rujna prošle godine, navodi N1. Iz policije podsjećaju da je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je Trifunović počinio prekršaje članka 5. i članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

"Objavio je tekst neprimjerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike navodeći kako su splitski policajci iznudili preko tisuću eura", tvrdili su u PU splitsko-dalmatinskoj. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.