Turistica objasnila zašto ne želi živjeti u Splitu, zasmetao joj jedan detalj

Screenshot/Foto: TikTok/Zvonimir Barišin/PIXSELL

TIKTOKERICA @madsabroad, koja redovito objavljuje snimke svojih putovanja svijetom, u nedavnom je videu navela nekoliko stvari koje je normalno raditi u Splitu, ali ne i u drugim gradovima na svijetu. 

"Trenutno se nalazim u Splitu, gradu u kojem sam živjela gotovo dvije godine. Svaki put kada sam ovdje, živim ili najzdravije ili potpuno nezdravo", započela je i dodala kako je "party scena poprilično živa", a osvrnula se i na pristupačnost prirodnih ljepota. 

@madsabroad Unhinged aspects of living in the European party hotspot of Split, Croatia 🇭🇷 NOTE: these are my experiences as a foreigner who’s been here for 5 summers (as well as one very long winter) and do not necessarily reflect the lifestyle of local residents. Croatia has one of the worst ratios of living costs to salaries and Split is an especially difficult place to get by. #splitcroatia #livingineurope #traveleurope #croatia #hrvatska #balkan #european #eurosummer ♬ LINGER X PAPER PLANES - Allison Keeley

"Hrvati su jako zdrav i utreniran narod, što vas itekako motivira da pazite na liniju", objasnila je, a zatim navela neobičnosti koje je primijetila. 

"Opijanje je prihvatljivo u bilo koje doba dana" 

"Jako je teško pronaći stan u Splitu u kojem možete živjeti tijekom cijele godine. Puno je tenzija kada su u pitanju nekretnine jer plaće Hrvata nisu u skladu s cijenama", objasnila je. 

"Opijanje je prihvatljivo u bilo koje doba dana. Nekidan sam bila u ranojutarnjoj šetnji da vidim izlazak sunca, srela sam grupu starijih muškaraca kako piju pivo u 6 ujutro na lokalnom okupljalištu", primijetila je. 

Grafiti posvećeni Hajduku 

Osim toga, začudio ju je i velik broj grafita, posebno onih posvećenih Hajduku, koji su, kako kaže, "vrlo upitni". 

"Lokalac mi je objasnio da to ima veze s nogometom, sjever se odnosi na Zagreb, a jug na Dalmaciju. To mi je pojasnilo zašto viđam brojne reference na ovu temu po gradu", ispričala je pa otkrila zašto je odlučila da neće živjeti u Splitu. 

"Split je jako dramatičan" 

"Dramatiziranje u Splitu zaslužuje vlastiti reality TV show", napisala je u videu pa objasnila: "Split je jako dramatičan, nikada nisam srela ljude koji se toliko ponašaju kao djeca, pogotovo kada je u pitanju turizam. Ponekad su u pitanju manje ozbiljne stvari, poput nečijeg dramatiziranja ili tračeva, a ponekad je riječ o ozbiljnijim stvarima, poput mafijaških tema", rekla je. 

"To je razlog zbog kojeg sam odlučila da neću živjeti u Splitu. I dalje je to grad koji volim cijelim srcem, ovo je moje peto ljeto ovdje i postoji nešto u njemu od čega se ne mogu oprostiti", zaključila je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.