Tvorac kultnog horora: Izvorni scenarij je bio strašniji, natjerali su me da mijenjam

Foto: Press

Franšiza Final Destination trebala je imati još mračniji početak, tvrdi kreator. Ako se sjećate filma Final Destination iz 2000. i njegovih brojnih nastavaka, sigurno pamtite da su bili jezivi. 

U biti, svi filmovi u franšizi imali su sličnu radnju. Skupina ljudi bježi od nadolazeće smrti nakon što jedan od njih doživi iznenadni predosjećaj i upozori ih na veliku katastrofu koja će se dogoditi. Nakon što izbjegnu tu smrt, preživjeli bivaju ubijeni jedan od jedan (obično redoslijedom kojim bi umrli da nisu izbjegli katastrofu) u bizarnim nesrećama koje uzrokuje "nevidljiva sila". 

Prvi film jako se držao ove premise, s prilično jezivim završetkom. Franšiza se jako svidjela obožavateljima horor filmova, ali prema tvorcu franšize, Jeffreyu Reddicku, prvi film trebao biti još mračniji. Rekao je da je u njegovom izvornom scenariju smrt bila više koncept nego sila. 

Mučili su se prodati scenarij, pa su ga izmijenili

Govoreći za Daily Star, rekao je: "Originalni scenarij koji sam prodao New Lineu, mučili smo se prodati ga jer su oni rekli: 'Ne razumijemo kako smrt može biti ubojica'."

"Konačno, prije nego su ga kupili, natjerali su nas da u priču stavimo 'anđela smrti' kako bismo ga personificirali. Kad sam napisao originalni scenarij, on je bio pod velikim utjecajem filma Strava u Ulici Brijestova, tako da smrt, budući da je prvi put zabrljala, nije mogla samo ubiti ljude. 

U osnovi bi se igralo na krivnju preživjelih ili tajnu koju su imali i našli bi se da žive na fantastičnom-horor mjestu, a smrt bi to iskoristila i natjerala ih na samoubojstvo. To je bilo vrlo mračno", rekao je Reddick.

Franšiza Final Destination trebala bi se vratiti 2025. nakon duge stanke jer je posljednji film objavljen 2011.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.