U Čačku održan sprovod Bore Čorbe. Uz lijes stajali šal Crvene zvezde i boca Vranca

Foto: Antonio Ahel/Ata images/PIXSELL

Obitelj i prijatelji danas se u Čačku opraštaju od Bore Đorđevića, poznatijeg kao Bora Čorba, koji je preminuo u 71. godini u Ljubljani. Bora je pokopan praćen pjesmom Riblje Čorbe, Pogledaj dom svoj, anđele koju je izvodio Zbor čačanske Gimnazije. Uz obitelj, suprugu Dubravku i sina Borisa, od Bore su se oprostili i brojni kolege s estrade među kojima su bili Bajaga, Miroslav Ilić, Vlado Georgiev, Goran Šepa (frontmen grupe Kerber)...

Na lijes je, uz cvijeće, postavljen i šal Crvene zvezde, čiji je Bora bio navijač. Uz njegovu sliku na odru stajala su i dva cvjetna aranžmana u obliku gitara, ali i boca crnog vina Vranca. Dok su lijes spuštali u grob, okupljeni su zapljeskali i vikali: "Boro, majstore!"

 

Na groblju su se pojavili i motoristi, a u kafićima u Čačku danas se puštaju uglavnom hitovi Riblje Čorbe, u čast preminulom glazbeniku.

Na sprovodu su snimljena i dva ratna zločinca, Veselin Šljivančanin, optužen za masakr na Ovčari, te Dragan Vasiljković poznatiji kao Kapetan Dragan, osnivač Knindži i drugih paravojnih postrojbi koje su činile zločine na području tzv. Krajine.

>>(P)ostao đubre do kraja

Dan žalosti u Čačku

Povodom smrti glazbenika proglašen je Dan žalosti u Čačku u petak, 6. rujna. Toga dana je održana i komemoracija u Domu kulture. Bora je rođen 1952. godine u Čačku. Tamo je završio osnovnu i srednju školu. Skupština Čačka mu je prije dvije godine dodijelila priznanje počasnog građanina. 

Podsjetimo, Bora Đorđević, frontmen Riblje Čorbe, preminuo je 4. rujna u Ljubljani. 

"Poštovani prijatelji, s tugom i žalošću obavještavamo vas da nas je napustio naš prijatelj i brat, Borisav Bora Đorđević. Počivaj u miru, dragi naš Boki", objavila je grupa. 

Najprije je završio u bolnici u Ljubljani zbog jake upale pluća, a onda mu se pogoršalo stanje te je stavljen na respirator. Grupa je ranije otkazala sve nastupe zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.