U Prelogu otvoren Festival balona na vrući zrak

Foto: Marko Kiš

Treći Festival balona na vrući zrak otvoren je u petak na izletištu Marina Prelog, a uz festival održava se i Otvoreno prvenstvo Hrvatske u letenju balonima na vrući zrak, koje je počelo u četvrtak.

Organizator festivala, koji se odvija uz podršku Grada Preloga i Međimurske županije te Hrvatskog zrakoplovnog saveza, je Balon klub Zagreb, a festival je okupio 30-ak timova iz 15 zemalja.

"Želim da iz Preloga ponesete lijepe uspomene i da sljedeće godine dođete u većem broju", rekao je sudionicima festivala gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek. Zahvalio je direktoru Balon kluba Zagreb Igoru Mikloušiću na ideji da festival dovede u Prelog.

"Prije dvije godine nismo ni sanjali da ćemo doživjeti ovoliki broj balona u Prelogu. Želim vam zdravlje, mir i dobro i uživajte, zabavite se, a tko pobijedi, dobit će pehar", poručio je Kolarek.

"Ovo je ono što cijeli život radim, što radimo svi zajedno. Nadam se da ćemo nakon ovoga ovdje organizirati i europska i svjetska prvenstva", rekao je direktoru Balon kluba Zagreb Igor Mikloušić.

Brojna događanja na festivalu

Festival balona na vrući zrak u Prelogu traje do nedjelje, a organizirani su i Piknik na Dravi, radionice za djecu, veliki dječji park te koncerti na kojima će u petak od 21 sat nastupiti Minea, u subotu od 20 sati DJ Vedran Car, a u nedjelju također od 20 sati grupa Silente.

U subotu i nedjelju od 20:30 održat će se spektakularni Night glow - noćna iluminacija balona. Organizacija Festivala financirana je sredstvima Hrvatske turističke zajednice iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent te sredstvima Turističke zajednice Grada Preloga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.