Umrla Cissy Houston, dobitnica Grammyja i majka neprežaljene Whitney

Foto: Profimedia

Cissy Houston, dobitnica Grammyja i majka pokojne Whitney Houston, umrla je u dobi od 91 godine.

"Tužno mi je što moram objaviti da je danas preminula moja voljena kraljica Cissy Houston! Molim vas, molite za obitelj Houston", napisala je njena snaha Pat Houston na Instagramu. 

Cissy Houston rođena je kao Emily Drinkard 30. rujna 1933. godine u Newarku. Odrasla je u glazbenoj obitelji, a karijeru je započela pjevajući u crkvenom zboru te kasnije kao članica gospel grupe Drinkard Singers, koju je osnovala njezina starija sestra Lee.

Surađivala s Elvisom

Njezin prodorni glas i talent brzo su privukli pažnju te je postala tražena prateća vokalistica u glazbenom svijetu. Tijekom 1960-ih pridružila se grupi Sweet Inspirations, pratećoj vokalnoj grupi koja je surađivala s legendama poput Arethe Franklin i Elvisa Presleyja. Tijekom godina Cissy Houston radila je s mnogim glazbenim velikanima, među kojima su Dionne Warwick, njezina nećakinja, zatim Otis Redding, Jimi Hendrix i mnogi drugi.

Kao solo umjetnica Houston je izdala nekoliko albuma, a istaknula se hitovima poput Think It Over i Warning - Danger. Osvojila je Grammy nagradu za najbolji gospel nastup 1996. godine, čime je potvrdila svoj status u glazbenoj industriji. Njena karijera zasjenjena je tragičnim privatnim događajima, posebice zbog prerane smrti kćeri Whitney Houston.

Cissy je napisala memoare Remembering Whitney: My Story of Love, Loss, and the Night the Music Stopped u kojima je podijelila svoja sjećanja na Whitney, njihovu obiteljsku povijest i svoj pogled na izazove kroz koje su prošli. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.