Uoči papina posjeta Lisabonu, lokalna slastičarnica nudi kolačiće s njegovom slikom

Foto: EPA

Dok se Lisabon priprema za posjet pape Franje sljedeći tjedan, lokalna je slastičarnica izbacila potpuno novu slasticu kojom će obilježiti tu prigodu - kolačić s papinom slikom, koji se već sada brzo prodaje.

Zamisao se rodila kao interna šala između Fernanda Santosa, jednog od vlasnika slastičarnice Balcão Do Marquêsa, i njegovih slastičara.  

Sada dnevno izrađuju 120 kolača s papinom slikom. Nadaju se da će ih od 2. do 6. kolovoza, za vrijeme Franjina boravka u gradu, prodati više tisuća po cijeni od 2.20 eura za komad.

Santos se nada da će papa navratiti u slastičarnicu

Slastičarnica se nalazi u samome središtu Lisabona i blizu je jednog od mjesta na kojemu će Sveti Otac sudjelovati u obilježavanju Svjetskoga dana mladih, globalnog skupa mladih katolika koji se održava od 1. do 6. kolovoza. Vlasti očekuju više od milijun ljudi.

"Zamisao je briljantna", smatra 49-godišnji Santos. "Svima je simpatično i zabavno. Ljudi se zaustavljaju pred izlogom slastičarnice, fotografiraju kolačiće i objavljuju fotke na društvenim mrežama", rekao je.

Ručno rađene slastice ukrašene su glazurom i šarenim šećernim mrvicama, a na vrhu je jestiva tiskana fotografija pape Franje. Premda Sveti Otac ima pretrpan raspored, Santos se nada da će navratiti u slastičarnicu da proba jedan. "Pozvan je, a i blizu je... samo treba sići do nas."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.