Uske hlače i niske čarape su out: Provjerite misle li mladi da ste u trendu

Foto: Instagram

Svakoj generaciji je teško pratiti modne trendove, ali generacija Z postala je ta koja je definirala riječ cool u eri TikToka, kada se trendovi mijenjaju brže nego ikada.

Po njima, jasno je prepoznati tko je "stariji" čim pogledaju što je ta osoba odjenula jer, naime, neke odjevne predmete mladi ni u ludilu ne bi nosili (ne, stopalice nikako nisu u trendu). U prijevodu, svi koji ne prate trendove generacije Z što se mode tiče, nemaju pojma što se ovih dana nosi.

"Uspon TikToka doveo je do promjene trendova tako brzo da brendovi i potrošači to ne mogu pratiti. Sve što generacija Z nosi inspirirano je influencerima. Kojom god brzinom nešto postane modni trend, isto tako još brže može i prestati to biti", rekla je Stacey Widlitz, maloprodajna analitičarka za New York Times.

Složili smo mali "priručnik" o tome što današnja mladež smatra da je cool i in u modnom svijetu za 2024. godinu, a što je definitivno out. Neke stvari teško će vam sjesti.

Zaboravite uske traperice

Krenimo od mnogima omiljenog odjevnog predmeta - uskih traperica. Mladi kažu da to više nije in, a stilistica Kelly Augustine smatra da do odbacivanja uskih traperica nije došlo samo zbog promjene stila generacije, već i zbog "postpandemijske slobode". 

Mnogo mladih ne želi više nositi uske stvari pogotovo jer su lockdown provodili u trenirkama i pidžamama. Kelly svoje klijente odijeva uglavnom u cargo hlače ili traperice širokih nogavica. Isto vrijedi i za žene i za muškarce.

@cizaroofficial رأيكم الاسكيني جينز راحت عليه ولا هيرجع موضة السنة دي؟ 😅 #fyp #fypシ #skinny #jeans #denim #cizaro ♬ brotha ew - s ᥫ᭡
@shaylaraesime These are the only jeans I would like to wear from now on thank you @URBAN OUTFITTERS #baggypants #baggyjeans #urbanoutfitters #ootd #baggyjeansoutfit #jeans #favoritejeans #comfyjeans #baggylowrisejeans ♬ original sound - Shayla Rae

Ne gurajte košulju/džemper u hlače

Ako to radite, vjerojatno vas pripadnici generacije Z gledaju ispod oka. Iako je to dugo vremena bio trend, na to možete zaboraviti. Ako nosite prevelike džemper ili majicu, samo ih pustite. 

@fashion.guide8 Oversized shirt hack #fashiontiktok #fashionhacks #fypシ #fypシ゚viral #winterfashion #oversizedshirt ♬ original sound - Fashion Guide

Stopalice out, visoke čarape in

Sjećate se kad nitko nije želio da mu se vide čarape pa su se nosile što niže, da izgleda da nemamo gotovo ništa na stopalima? I to vrijeme je prošlo. Ovih dana fokus je na - visokim, često i šarenim čarapama. Dakle, mladi nose kratke ili duge hlače i suknje, a modni dodatak su im visoke čarape. Ako vidite nekoga da nosi tajice koje je ugurao u visoke čarape, nemojte se čuditi. 

@paulaweigel You gotta do what you gotta do😑 #millennials #anklesocks #itsathing #justjoking #noshowsforever #storyportrait #catchoftheday #instainspo #socks #instamagazine #madewell #todayimwearingthis ♬ Funny - Gold-Tiger
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.