Uznemirujuće scene iz dokumentarca o Celine Dion: Pokazala je kako izgleda napadaj

Screenshot: YouTube

IZAŠAO je dokumentarni film I am: Celine Dion. On prikazuje život glazbene dive, njena postignuća u karijeri i borbu sa sindromom ukočene osobe. Film prati Celine dok pokušava nastaviti s normalnim životom i karijerom usred svoje dijagnoze. 

Celine je u prosincu 2022. otkrila da joj je dijagnosticiran rijedak autoimuni neurološki poremećaj, koji uzrokuje ukočenost mišića i nekontrolirane grčeve. U ovom je dokumentarcu pokazala kako izgledaju napadaji koje proživljava. 

Ne može kontrolirati vlastito tijelo

"Jako mi je teško to čuti i to vam pokazati. Ne želim da ljudi to čuju", priznala je.

U jednom dijelu filma prikazan je višeminutni napadaj. Celine bespomoćno leži dok je liječnici stavljaju u udoban položaj i provjeravaju njene vitalne funkcije. Nakon što joj je pružena pomoć, pjevačica je rekla: "Svaki put kad se ovako nešto dogodi, osjećaš se tako posramljeno i, ne znam kako to izraziti, to je samo... Znate, kad ne možete kontrolirati vlastito tijelo."

Prizori mogu biti uznemirujući za neke čitatelje.

Dirljivi dokumentarac dobio je pohvale kritičara. Na Rotten Tomatoesu ima 100%. Kritičar iz magazina Time Rich Juzwiak pohvalio je Dion zbog otvorenosti, posebno zbog scene u kojoj se muči da otpjeva I Want To Know What Love Is. "Nitko ne želi govoriti o tome što znači kada su ti prošle najbolje godine života, ali bolest je natjerala Dion da razmišlja upravo o tome", kaže on.

Kritičar New York Timesa Chris Azzopardi pohvalio je pjevačicu jer je dopustila da se u filmu pokažu "sirove snimke". Kritičar IndieWirea Ryan Lattanzio označio je dokumentarac "vrhunskim i intimnim". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.