Vučićevi tabloidi o Severini: Veličala Oluju, a skriva srpske korijene

Foto: Ivo Cagalj/Antonio Ahel/Ata images/PIXSELL

SEVERINA je sinoć krenula za Srbiju, međutim srpska policija privela ju je na razgovor prilikom prelaska granice zbog "spornih izjava" koje je davala u javnosti. Nakon razgovora, Severina je ipak puštena da uđe u Srbiju, ali se ona vratila u Hrvatsku.

O cijeloj situaciji na granici raspisali su se i srpski tabloidi.

"Pjevala na skupovima HDZ-a"

"Njima je, kao i za sve drugo kriv predsjednik Srbije. S antisrpskom propagandom počela je još davne 1993. godine. Ona je tada pjevala na skupovima Tuđmanovog HDZ-a, a kasnije se pravdala da je bila natjerana. 'Ja sam imala 21 godinu i nisam imala pravo reći ne', pokušavala se kasnije oprati Severina", napisao je srpski Informer u tekstu čiji naslov glasi: "Ustaše krive Vučića za privođenje Severine! Ne računaju njene rane radove: U svemu im se priviđa predsjednik Srbije!"

"Pevaljka s jahte"

To nije jedini tekst u kojem su pisali o Severini. "Prema informacijama srpska policija je provela redovnu proceduru, kao i za sve čije izjave naši državni organi procjene kao sporne. Međutim, pevaljka s jahte se po svemu sudeći ponašala bahato i umislila da je Bogom dana. Nakon što su završili informativni razgovor, Severina je puštena i policajci su joj rekli da sada može ući u Srbiju", pisali su u Informeru.

"'Neću u Srbiju dok vlada nedemokratski režim', navodno je rekla Severina i vratila se u Hrvatsku. Inače, Severina je u Srbiju krenula na zakazanu 'tezgu', tako da joj očigledno ne smetaju srpske pare, ali joj sve drugo srpsko smeta", dodali su u Informeru.

"Ima srpskih korijena o kojima ne govori"

Srpski Kurir piše: "Nikome nije jasno kakav konkretno problem ima Severina sa Srbima, budući da su joj dva partnera, koji joj je jedan bio i suprug, a s drugim je bila u izvanbračnoj zajednici i ima sina s njim, iz Srbije. Ono što mnogi ne znaju jest da i pjevačica ima srpske korijene. Naime, Severina je Splićanka rođena u Hrvatskoj, ali ima i srpskih korijena o kojima ne govori".

"Njen otac Sever Vučković je Srbin, porijeklom iz Trebinja iz Republike Srpske. Severina nikada nije govorila o ovoj strani svog porijekla, ali je uvijek rado dolazila u Srbiju. Igor Kojić i Milan Popović, njeni bivši supružnici, također su Srbi. Severina ima i dvije sestre - Zdenku i Marijanu, a očigledno je da u porodici Vučković ima neslaganja oko porijekla", piše Kurir.

Informer je objavio novi tekst pod naslovom: "Protjerivanje Srba i silovanje srpskih žena je za Severinu predstava!? Glumica filmova za odrasle prijetila srpskim policajcima i još jednom pljunula na Srbiju!".

U članku stoji: "'Policajac, u svojim 30-im godinama, neprestano mi je objašnjavao da samo radi svoj posao jer sam javna osoba s društvenim utjecajem. Rekla sam mu da će taj utjecaj vidjeti sutra kada objavim što me je ispitivao i kada to prenesu svi mediji', izjavila je Severina za hrvatske medije. Dalje je dodala: 'Kada su me počeli ispitivati o silovanim ženama i progonu Srba iz Hrvatske, rekla sam da je svaka žrtva teška, ali da ovu predstavu prekidam', zaključila je bez imalo srama".

Oglasila se i Severina

Pjevačica nam je dala izjavu. "Točno je da sam imala bliski susret s organima reda i ćudoređa na hrvatsko-srpskoj granici sa srbijanske strane. U nedjelju oko 19:45 sati došla sam do graničnoj prijelaza Bajakovo na srbijanskoj strani sa svojim menadžerom. Trebala sam pjevati na jednom 18. rođendanu. Međutim, sudbina nije tako htjela", poručila je. 

"Na ispitivanju su mi bez suvišnih pojašnjenja krenuli postavljati pitanja što mislim o Srebrenici, Oluji, zašto sam podržala demonstracije protiv iskapanja litija i napisala da je to Srbija koju volim. Dotakli su se i Jasenovca, a došli su i do Tuđmana. Treba li reći da mi je policajac, u 30-im godinama, stalno pokušavao objasniti da samo radi svoj posao, jer sam ja javna osoba i imam društveni utjecaj pa eto...", dodala je.

"Srbijo, volim te... i želim da što prije postaneš demokratska. Ali neću više nikad doći u Srbiju dok vam ovaj ne sjaše s vlasti. Znamo svi dobro koji", poručila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.