Youtuberica otkrila koliko je zaradila na snimci s 10 mil. pregleda i začudila mnoge

Screenshot: YouTube

YOUTUBERICA Maddie Borge 23-godišnja je influencerica iz Osla koja na platformi ima milijun pratitelja te redovno objavljuje snimke u kojima pokazuje crtice iz svog života ili pak dijeli savjete pratiteljima. 

Maddie je šokirala mnoge kad je objavila snimku u kojoj je otkrila koliko je točno zaradila od videa naziva "Kako dijelimo maleni stan", koji je imao 10 milijuna pregleda. 

"Koliko mi je YouTube platio za moj YouTube Shorts s 10 milijuna pregleda", naziv je videa u kojem je pokazala nekoliko načina na koji influenceri mogu zaraditi na platformi. 

Sponzorstvo 

Norveška influencerica objasnila je da je sponzorstvo jedan od najočitijih načina za generiranje prihoda od sadržaja. Međutim, njezin viralni video nije bio sponzoriran, dakle nije uspjela zaraditi na taj način. 

YouTube AdSense 

Sljedeći na popisu bio je YouTube Adsense, a youtuberica je objasnila da je u vrijeme snimanja videa Adsense bio dostupan samo za isječke koje su gledatelji gledali na laptopu – što je značilo da je u trenutku snimanja zaradila ukupno 10.56 dolara, odnosno gotovo 10 eura, što je više nego što je zaradila za isti video objavljen na Instagramu. 

YouTube Shorts fond 

Zadnji na njezinom popisu našao se YouTube Shorts fond, za koji je objasnila da je najprofitabilniji od te tri opcije.  

"Nakon brzih izračuna, video mi je donio 373 dolara (345 eura, op.a.)", objasnila je. Time je njezina ukupna zarada za video s 10 milijuna pregleda iznosila 385 dolara (356 eura), a iznos je šokirao gledatelje. 

"Mislio sam da će biti puno više"

"385 dolara za 10 milijuna pregleda? Mislio sam da će biti puno više", "Vau, to je suludo malo za toliko pregleda" i "Mislio sam da ćeš zaraditi 35 tisuća dolara", neki su od komentara. Naime, iako influenceri i youtuberi koji uspješno pronađu svoju nišu i publiku mogu dobro zaraditi, prihod može uvelike varirati ovisno o vrsti sadržaja koji stvarate i platformi na kojoj objavljujete, a Maddie je najbolji dokaz tome. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.