Zagreb tijekom Festivala svjetla izgleda bajkovito, pogledajte najbolje fotke

Foto: Marin Tironi/Index

VEČERAS je u Zagrebu počeo Festival svjetla. 

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Tomislav Tomašević.

"Ovo je peti ovakav festival i rekao bih da će ove godine Festival svjetla biti za pet. Zagreb će zasjati u najboljem sjaju i izmamiti građane da izađu na ulice i uživaju u umjetnosti. Neka bude svjetlo", rekao je Tomašević.

Festival je započeo uz laserski show kod Ljetne pozornice Tuškanac, a na brojnim lokacijama uz razne popratne sadržaje izložene su brojne svjetlosne instalacije.

 

Festival traje do 19. ožujka

Kroz pet dana festivala domaći i inozemni umjetnici preuzimaju ulice, parkove, trgove, šetališta i građevine kao slikarsko platno i razigranu scenografiju za brojne oblike inovativne umjetnosti. Organizatori su ranije najavili i ovogodišnje novitete, a to su umjetnici iz Francuske, Nizozemske i Italije.

 

Festival svjetla u Zagrebu trajat će do 19. ožujka. Posjetitelji mogu vidjeti 33 atrakcije na 28 lokacija svaki dan od 18 do 23 sata, a ulaz je besplatan.

Festival se, naime, održava na Gornjem i Donjem gradu te na nekoliko novih lokacija: u parku Ribnjak, u Staroj Vlaškoj, na Trgu bana Jelačića, na Dolcu, na Trgu žrtava fašizma i drugdje, gdje će umjetnost svjetlosnih tehnologija predstavljati proljeće i dobre emocije, sreću i ljubav, ali i progovoriti o aktualnim temama poput otuđenosti i klimatskih promjena.

Kako izgleda ovogodišnji Festival svjetla, pogledajte u galeriji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.