Zašto slavne osobe u Južnoj Koreji ne mogu biti u vezama ili brakovima?

Foto: Instagram

K-pop zvijezda bila je prisiljena ispričatise svojim fanovima zato što - ima dečka, nakon što su je oni optužili za izdaju. Ogorčeni obožavatelji napali su 23-godišnju Karinu jer su saznali da hoda s glumcem Lee Jae-wookom, piše The Independent.

Prema izvješćima, fanovi su vozili kamion do njezine agencije na kojem je bio ekran s natpisima posvećenima pjevačici. "Nije li dovoljna ljubav koju ti pružaju obožavatelji?" glasila je jedna od poruka Karini. "Zašto si nas izdala?", bila je druga.

"Odmah se ispričaj ili ćeš vidjeti pad prodaje albuma i prazna mjesta na koncertima", poručili su joj. U pismu koje je objavila na Instagramu nakon bijesnih reakcija obožavatelja pjevačica Aespa im se zaista ispričala i obećala da će "zaliječiti rane koje im je nanijela", prenosi BBC.

Zašto se morala ispričati?

Pjevačica, čije je pravo ime Yu Ji-min, na čelu je benda Aespa otkako su se prvi put pojavile na sceni 2020. sa svojim debitantskim singlom Black Mamba. Prošle je godine njihov revolucionarni album My World prodan u više od 2.1 milijuna primjeraka u Južnoj Koreji.

Karinina veza s glumcem Leejem otkrivena je 27. veljače, a par je potvrdio da su se upoznali prošle godine. Njezina agencija C-JeS Studio zatražila je poštovanje od javnosti jer je to njezin privatni život, izvijestio je New York Post.

Inače, u Južnoj Koreji prije nešto više od 10 godina bila je raširena praksa među K-pop agencijama zabranjivati svojim novim zvijezdama da izlaze na spojeve ili čak da imaju osobne mobitele. Agencije preuzimaju kontrolu nad njihovim životima.

Veza = skandal

Priznanje romantične veze ili postojanja partnera često je praćeno skandalom. Prošle je godine još jedna K-pop zvijezda, Jisoo iz Blackpinka, otvoreno podijelila uvid u svoj romantični život i izazvala oluju u industriji diskografskih kuća.

Obožavatelji su podivljali jer su 28-godišnja pjevačica i 35-godišnji glumac Ahn Bo-hyun bili u vezi, zbog čega su agencije dvojca pozvale su javnost na razumijevanje. Zbog intenzivnog nadzora fanova, većina slavnih u Južnoj Koreji rijetko dijeli detalje o svom privatnom životu.

"Žele prodati idole za koje se čini da su, barem u imaginarnom smislu, romantično dostupni. Obožavatelji se mogu zamisliti u nekom obliku društvenog odnosa s njihovim idolom", rekao je prošle godine za BBC sociolog Patrick Williams sa Tehnološkog sveučilišta Nanyang u Singapuru.

Slavni skrivaju partnere

2019. dogodio se još jedan primjer negativne reakcije kada je otkriveno da Kang Daniel i Jihyo hodaju. Drama je rezultirala salvom prijetećih poruka na društvenim mrežama. Neke su K-pop zvijezde otvoreno govorile o tome da su skrivale svoje veze i/ili bračni status.

Kim Hee-chul iz K-pop grupe Super Junior i Momo iz Twicea otkrili su svoju dvogodišnju vezu u siječnju 2020. A u veljači te godine Lee Jae-hoon iz Coola otkrio je da je u braku desetljeće i da ima dvoje djece.

"Mnogi fanovi, posebno oni koji su mladi i neoženjeni, svoje zvijezde obično smatraju 'ljubavnicama iz snova'. Stoga, nakon što saznaju da su slavne osobe u braku, lako se mogu okrenuti od njih", rekao je 2020. za Korea Times psiholog Kwon Young-chan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.