Završen Mediteran Film Festival u Širokom Brijegu, Španjolci osvojili glavne nagrade

Foto: Instagram

DOKUMENTARNI filmovi Posljednja vrpca iz Bosne te Heurtebise, ostvarenja španjolskih redatelja, osvojili su glavne nagrade za dugometražni i kratkometražni dokumentarac 22. Mediteran Film Festivala (MFF), koji je u subotu okončan u Širokom Brijegu.

Glavna nagrada Grand Prix četverodnevnog festivala filma, po objašnjenju stručnog ocjenjivačkog suda, koji su činili Tiha Gudac, Dafne Jemeršić i Srđan Šarenac, pripao je redatelju Albertu Soli za dokumentarni film Posljednja vrpca.

Redatelj je uspio na originalan filmski način ispričati emotivno svjedočanstvo o stradanju jedne obitelji i strahotama rata, obrazložio je žiri.

"Španjolski redatelj svojim je nenametljivim autorskim stilom zadržao vizuru glavne junakinje u prenošenju povijesno relevantnih događaja", navedeno je u objašnjenju odluke.

Mediteran Film Festival je nakon prošlogodišnje online platforme ove godine organiziran uživo u Širokome Brijegu, ali i u online formatu.

Stručni žiri za kratkometražni dokumentarni film, koji su činili Vuk Perović, Aleta Rajić i Luka Grigg, odlučio je MFF Best Short dodijeliti ostvarenju Heurtebise, redatelja Elisea Torresa i Octavia Guerra iz Španjolske.

Publika je najboljim proglasila film Moje tijelo talijanskog redatelja Michelea Penette.

Na ceremoniji zatvaranja prikazani su kratak dokumentarni film Stipe te kratak igrani film Pamet u glavu, koji su nastali na filmskoj radionici MFF School.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.