Zbog filma s Blake Lively ova knjiga je među najpopularnijima u kolovozu u Hrvatskoj

Gotov je i ovaj pakleni mjesec. Sve su rjeđi oni koji kažu "pa svake godine je vruće, što se stalno bunite" jer ovo vrijeme doista ne pogoduje lakoći življenja. No uskoro će se sve promijeniti, po onoj poznatoj "sljedeća dva tjedna su ključna".

Nova top lista nam govori da su mnogi od vas dosta čitali, pod klimom, vjerujemo. Kako to znamo? Pa, odmah je vidljivo da ste pročitali sve što ste nabavili dosad te su se na listi najprodavanijih knjiga pojavili većinom noviteti - neki su se, doduše, od njih, potaknuti ekranizacijama, samo vratili na stara mjesta.

Listu smo sastavili koristeći se prodajnim podacima knjižara Hoću knjigu, koje i dalje smatramo najobjektivnijim mjestima za prikupljanje informacija o tome što se doista događa na tržištu papirnatih slastica jer nemaju i vlastito izdavaštvo te nemaju razloga preferirati ikoga. Dodatno, što se tiče objektivnosti, a nekima je to važno: u Hrvatskoj ne postoji skupni prikaz prodanih primjeraka kao što postoji u državama koje imaju servis Nielsen BookScan koji gotovo do u komad može obraditi stanje prodaje tog tjedna ili mjeseca. Dakle, prije nego što tražite dokaze, sjetite se gdje živimo. Idemo, akcija!

  1. I nebom teku rijeke - Elif Shafak
  2. Priča završava s nama - Colleen Hoover
  3. Nada - Ante Tomić
  4. Atomske navike - James Clear 
  5. Priča počinje s nama - Colleen Hoover
  6. Air - David Halberstam
  7. Bogati otac, siromašni otac - Robert Kiyosaki
  8. Mračne laži - Ana Huang
  9. Putovanje zvano igra - Marko Babić
  10. Dnevnik dobre cure: Savršeno ubojstvo - Holly Jackson

I nebom teku rijeke - Elif Shafak

Čim je objavljen, novi je roman autorice Elif Shafak zauzeo vodeću poziciju. U ovom je nevjerojatnom i očaravajućem romanu Elif Shafak krenula čudesnim tokovima vode, povijesti i ljudskih sudbina. Pred nama je još jedna priča natopljena beskrajnom empatijom za sve nesretne i odbačene. Iz drevnih ruševina izronit će slavni Ep o Gilgamešu i povezati dvije udaljene rijeke i tri nevjerojatne sudbine. Nad svima njima caruje voda - izvor života i predznak smrti. Voda pamti. Ljudi su ti koji zaboravljaju.

Priča završava s nama - Colleen Hoover

Ekranizacija, zatim - BUM! - opet na svim top listama pri vrhu. Autorica je miljenica TikToka, onog knjiškog dijela platforme, te već nekoliko godina hara umovima i srcima većinom ženskog dijela publike. Lily Bloom život nikad nije mazio, no uvijek se trudila pronaći sreću.

Odrasla je u malom gradu, završila je studij i preselila se u Boston te tamo započela vlastitu karijeru s nadom u sretan završetak. U Bostonu upoznaje Rylea Kincaida, zgodnog neurokirurga, tvrdoglavog i pomalo arogantnog muškarca koji je osvojio njezino srce svojom skrivenom nježnom stranom. Ryle je naizgled savršen, no ima jednu manu - on ne voli veze.

Air - David Halberstam

Michael Jordan. Dovoljno je to reći da bi čak i potpune neznalice o svemu sportskom znale da se radi o legendi košarke. Rijetko je koji sportaš stekao toliku popularnost da i dan danas imamo Nike Air Jordan tenisice u novim izdanjima. Osvajala su se prvenstva, dobivale medalje, no malo je njih doseglo status veći od života koji ima Michael Jordan. Ova biografija prati njegov životni put te nas vodi u backstage njegova života. 

Dnevnik dobre cure - Holly Jackson

I prije je ova knjiga bila hit, no s Netflixovom ekranizacijom kreće se prema statusu megahita. I, vjerojatno ste pogledali seriju pa znate - doista dobra priča koja prikazuje mladenačko traganje za samim sobom, vatromete emocija, slomove i podizanja, no nudi i napetu kriminalističku priču koja je neizvjesna do samog kraja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.