Fanovi Taylor Swift već 5 mjeseci kampiraju ispred stadiona zbog njezinog koncerta

Foto: Profimedia

Obožavatelji Taylor Swift u Argentini kampiraju u šatorima mjesecima prije dolaska njezine turneje Eras u argentinsku metropolu sljedeći tjedan, piše New York Post.

Superfanovi pjevačice drže se blizu stadiona River Plate u Buenos Airesu u nadi da će osvojiti najbolja mjesta za koncerte za tri rasprodana nastupa 9., 10. i 11. studenoga. "Bili smo u ovom šatoru pet mjeseci", rekla je za Pitchfork 21-godišnja obožavateljica, koja je željela ostati anonimna.

Priznala je da njezini roditelji nisu upoznati s višemjesečnim kampiranjem pred stadionom i njezinim hvatanjem najboljih mjesta koja se događaju između predavanja na fakultetu i honorarnog posla, otkrivajući da obično roditeljima kaže da je u "posjetu prijateljici" blizu stadiona.

I nije sama -  mnoštvo šatora niže se duž pločnika, nalikujući na ljetni kamp. Jedna obožavateljica po imenu Carmen rekla je da je provela 300 sati, ili nešto više od 12 dana, spavajući vani u redu. Suorganizatori improviziranog kampa vode evidenciju sudionika koji moraju biti stariji od 18 godina.

Minimum od 60 sati provedenih u šatorima mjesečno

Ulaznice za željenu svjetsku turneju bile su rijetke, bez obzira na to gdje se turneja zaustavljala, a nesretni fanovi koji nisu nabavili karte u pretprodaju bili su prisiljeni izdvojiti stotine, ako ne i tisuće dolara, za svoja mjesta.

Za one koji imaju ulaznice za nastupe sljedećeg tjedna, ulozi nikad nisu bili veći da vide svoju omiljenu pop zvijezdu. Što ranije fanovi zauzmu svoje mjesto u nizu šatora, to će imati bolje šanse da osiguraju mjesto blizu pozornice.

Obožavatelji nemaju obavezu ostati u šatorima svaki dan cijeli dan kako bi zadržali svoje mjesto u redu, iako oni koji to učine zarađuju bodove među organizatorima. “Činjenica da ima toliko ljudi olakšava stvari. Svi mi imamo različite rasporede, a ti svoj uklopiš među njih”, rekla je jedna obožavateljica po imenu Irina (20).

No, na internetu je procurio interni popis pravila po kojem se dodjeljuju dodatni sati kao nagrada za strpljenje po lošem vremenu ili provođenje cijele noći na betonu. Organizatori, međutim, nalažu provedenu jednu punu noć u šatoru i minimalno 60 sati provedenih u šatorima mjesečno za boravak u redu.

Suočavaju se i s uvredama prolaznika

Ako fanovi ne mogu doći do svojih šatora, a ne žele izgubiti svoje mjesto, mogu zatražiti pomoć obožavateljica Debore i Sofije, koje vode X račun namijenjen kampiranju za koncerte i nude svoje usluge čekanja u redu za druge. One kupcima naplaćuju putne troškove i naknadu za uslugu, u ukupnom iznosu od oko 700 argentinskih pezosa, odnosno 2 dolara.

"Kampiram za sebe od showa One Directiona na stadionu Vélez Sarsfield 2014. Nakon što sam svjedočila dobrim rezultatima svojih napora iz koncerta u koncert, nastavila sam s tim i počela pomagati drugima ranije ove godine", rekla je Sofia novinaru.

Međutim, cijena kampiranja košta obožavatelje pjevačice više od njihovog vremena ili neudobnog spavanja na betonskim pločnicima, pa su navodno iskusili redovito dobacivanje i uvrede prolaznika poput "Radite li?" "Učite li" ili "Tuširate li se?".

Ali s manje od tjedan dana do prvog koncerta Eras Toura u Buenos Airesu, obožavatelji su u iščekivanju, iako kažu da osjećaju trunku tuge što se njihovoj zabavi u kampu bliži kraj. "Ne sviđa mi se pomisao da je ostalo još malo vremena. Doći će taj dan i što onda? Što ću raditi s toliko vremena kod kuće, sad kad neću morati cijeli dan izrađivati ​​narukvice prijateljstva u šatoru? Vratiti se normalnoj osobi?" rekla je Carmen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.