Zbog snimanja filma s Kate Beckinsale tramvaji ne voze centrom Zagreba, evo do kada

Foto: Marko Lukunic/Patrik Macek/PIXSELL

POSLJEDNJIH dana u Zagrebu traje snimanje filma Canary Black Kate Beckinsale u glavnoj ulozi, a sada su zbog snimanja filma za autobusni i tramvajski promet zatvoreni i određeni dijelovi Zagreba.

Zbog snimanja filma tramvaji ne voze Frankopanskom ulicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Ulicom Franje Račkog i Zrinjevcem. Tramvajski promet je obustavljen od 13. do 17. studenoga od 19:15 do 5:30.

Iz istog razloga autobusna linija 150 (Tuškanac garaža – Gornji grad – Trg bana Josipa Jelačića) neće prometovati od ponedjeljka, 14. studenog do četvrtka, 17. studenog, od 19 sati do 22:15, zbog snimanja filma i zabrane prometa Streljačkom i Mesničkom ulicom te na Trgu bana Josipa Jelačića. 

 

Autobusne supstitucije noćnih linija 31, 32 i 34, umjesto preko Trga bana Josipa Jelačića vozit će preko Glavnog kolodvora. Filmska ekipa moli sve građane za strpljenje i razumijevanje te da ne dižu paniku zbog eksplozija koje će se čuti u sljedećih nekoliko dana.

Beckinsale glumi agenticu CIA-e

Podsjetimo, Kate Beckinsale u ovom filmu glumi agenticu CIA-e Avery Graves. U vodećoj ulozi Kate se pridružuje Rupert Friend, publici dobro poznat iz uspješnih serijala Anatomija jednog skandala i Obi-Wan Kenobi. Redatelj filma je Pierre Morel, Francuz koji stoji iza kinohitova 96 sati i Pepermint, dok je za scenarij zaslužan Matthew Kennedy.  

Vrhunsku operativku CIA-e Avery Graves teroristi ucjenjuju kako bi izdala vlastitu zemlju i time spasila svog otetog muža. Odsječena od cijelog tima, Avery se okreće svojim kontaktima iz podzemlja kako bi preživjela i što prije pronašla ono što otmičari žele. 

50 dana snimanja

Snimanje filma započelo je u listopadu i trajat će 50 dana. To je najveći projekt koji se ikad snimao u Hrvatskoj. Triler u britanskoj produkciji najprije se trebao snimati u Pragu, no ta ideja je propala pa se tražila najsličnija lokacija. 

"Nije bilo puno opcija, razmatrali smo Grčku, Tursku, Srbiju, no odabrali smo Hrvatsku", rekao je producent Carsten H. W. Lorenz, koji je otkrio da će se film snimati i u Rovinju, koji će "glumiti" Tokio.

Na popis zagrebačkih lokacija uključenih u snimanje uvršteno ih je 130 po cijelom gradu. Neke od lokacija na kojima će se snimati su Kamenita vrata, Europski i Cvjetni trg, Dubravkin put, Tuškanac, dijelovi Novog Zagreba te Hondlova ulica na istoku grada. Za korištenje lokacija morat će uplatiti 103 tisuće kuna u proračun Grada Zagreba, priopćeno je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.