Zvijezdi Parazita dijagnosticiran rak štitnjače, odmah je operirana

Foto: Instagram

JUŽNOKOREJSKOJ glumici Park So-dam, koja se proslavila zahvaljujući ulozi u Oscarom nagrađenom filmu Parazit, dijagnosticiran je papilarni rak štitnjače.

Karcinom je 30-godišnjoj glumici dijagnosticiran tijekom redovite zdravstvene kontrole i podvrgnuta je operaciji, objavila je njezina agencija ArtistCompany u priopćenju poslanom CNN-u. 

Glumičina bolest poremetila je planove za promociju njezinog sljedećeg filma Special Delivery, zbog čega je "jako razočarana", navodi se u izjavi ArtistCompanyja. 

"Kompanija još jednom želi zahvaliti svim ljudima što su dali podršku glumici Park So-dam, kao i glumcima i ekipi Special Deliveryja koji su zajedno prebrodili ovo teško vrijeme", poručili su iz agencije.

"Glumica Park So-dam će se usredotočiti na svoj oporavak kako bi vas u budućnosti sve mogla vidjeti zdrava, a ArtistCompany će također dati sve od sebe da pomogne glumici da se oporavi", dodaje se.

Parazit joj donio slavu 2019.

Park se pojavila u brojnim južnokorejskim filmovima i TV serijama, uključujući The Priests i The Silenced, no njezin proboj došao je s globalnim hitom Parazit iz 2019. godine. Film koji je režirao Bong Joon-ho postao je prvi film koji nije na engleskom jeziku, kao i prvi južnokorejski film, koji je osvojio Oscara za najbolji film. Park glumi Kim Ki-jung, mladu ženu iz siromašne obitelji koja se pretvara da je umjetnička terapeutkinja kako bi dobila posao podučavanja djece iz imućne obitelji.

Papilarni karcinom štitnjače najčešći je tip raka štitnjače, prema Nacionalnoj zdravstvenoj službi Ujedinjenog Kraljevstva (NHS). Obično pogađa ljude mlađe od 40 godina, osobito žene, te se najčešće lakše liječi od drugih vrsta raka štitnjače, navodi NHS. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.