10 najboljih plaža u Hrvatskoj za obitelji s djecom

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HRVATSKA se može pohvaliti velikim brojem predivnih plaža, ali kada putujete na odmor s djecom, u obzir morate uzeti neke druge kriterije. Roditeljima je važno da su plaže i more čisti, da ima hlada, da su u blizini dostupni i neki sadržaji za djecu. Zato je Večernji list objavio popis 10 najboljih plaža po pitanju sigurnosti za malu djecu.

Punta rata, Brela

Prekrasna šljunčana plaža smještena u Brelima, na Makarskoj rivijeri, ima kristalno čisto more i borovu šumu koja pruža dovoljno hlada. Za Punta ratu postoji izreka koja kaže da ležanje na plaži znači da će vam noge biti umočene u more, tijelo na suncu, a glava u hladu. Časopis Forbes proglasio je ovu plažu jednom od 10 najljepših na svijetu još 2004. godine, a s vremenom nije izgubila na svojoj privlačnosti.

Zaton, Zadar

Plaža Zaton je dio Zaton Holiday Resorta, destinacije za obiteljski odmor prepune zabavnih parkova, bazena i tobogana te barova i restorana. Pješčana plaža savršena je za djecu jer mogu graditi dvorce od pijeska, kupati se u plitkom moru i zabavljati se na više igrališta dok roditelji prate situaciju iz hlada suncobrana.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Vela plaža, Baška, otok Krk

1.8 kilometara druga plaža ima pijesak i šljunak, kao i brojne barove i atraktivne sportske aktivnosti. Preporučuje se mladima, parovima, obiteljima s djecom ili svima koji žele aktivno provesti dan na plaži umjesto da samo drijemaju i sunčaju se.

Kraljičina plaža, Nin

Najduža plaža u Ninu duga je 3 kilometra. Svoje ime duguje supruzi prvog hrvatskog kralja Tomislava, jer je navodno često posjećivala plažu s kraljevskom obitelji. Plitko toplo more pruža savršeno okruženje i za najmlađe posjetitelje.

Rajska plaža, Lopar, otok Rab

Baš kao i Kraljičina plaža, Rajska plaža duga 2 kilometra smatra se savršenim mjestom za najmlađe. Rajska plaža opremljena je restoranima, barovima te sportskim i rekreativnim aktivnostima.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Vela Pržina, Lumbarda, otok Korčula

Ovo je predivna pješčana plaža koja među roditeljima slovi kao jedna od najpopularnijih za djecu.

Plaža Slatina, Martinšćica, otok Cres

Slatina se smatra jednom od najljepših plaža cresko-lošinjskog arhipelaga, a nalazi se u blizini istoimenog kampa. Odlična je destinacija za odmor ispunjen zabavom i rekreacijom. Plaža je opremljena restoranom, tuševima i svlačionicama, a u blizini se nalazi sportski i animacijski centar, pogodan za odrasle i djecu.

Plaža Sakarun, Dugi otok

Zbog sitnog bijelog pijeska na ovoj 800 metara dugoj plaži voda izgleda tirkizno. Prekrasan krajolik i obližnja borova šuma najviše privlače mlade parove, obitelji s djecom i starije osobe. U večernjim satima, kada barovi ožive, mjesto se pretvara u meku za mlade posjetitelje koji organiziraju zabave na plaži.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Trstenica, Orebić na Pelješcu

Ova pješčana plaža duga je oko jednog kilometra i idealna je za obitelji s djecom.

Plaža Dražica, Biograd na Moru

Ako niste ljubitelji pijeska, šljunčana plaža Dražica je idealna za djecu. Ima puno hlada u koji možete pobjeći tijekom najtoplijih sati u danu, a kao i mnoge druge plaže na ovom popisu, Dražica je također opremljena zabavnim i sportskim sadržajima za roditelje i djecu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.