Foto: Shutterstock
PRILIKOM kupovine i branja marelica imajte na umu da ih treba kupovati tek kada su zrele, jer ovo voće ne dozrijeva nakon branja kao što je to slučaj kod mnogo voća, pa će vjerojatno prije strunuti nego dobiti malo prirodne slatkoće. Vrlo su bogate kalijem, a dobar su izvor i folne kiseline, vitamina B i E.
Sastojci:
2 marelice
1 žlica kuhanog prosa ili riže
Priprema:
Marelice prije korištenja temeljito operite.
Kuhani proso ili rižu, zajedno s malo malo vode u kojoj se kuhalo ubacite u zdjelicu.
Marelice ogulite i usitnite vilicom.
Dodajte toploj riži ili prosu i dobro promiješajte.
Ako želite uštedjeti na vremenu rižu i proso možete zamijeniti rižinim pahuljicama. U tom slučaju dodajte malo izdojenog mlijeka ili vode kako bi se smjesa lakše pretvorila u kašicu.