Foto: Shutterstock
PROSO je žitarica koja ne sadrži gluten, pa je idealna baza za mnogobrojne kašice. U proso možete dodavati voće ili povrće koje vaša beba najviše voli. Preporučuje se nakon navršenih pet mjeseci.
Proso je idealan izbor i zbog svog sastava. Naime, on sadrži mnogo više bjelančevina od pšenice i riže, a bogat je i visokovrijednim mineralima poput fosfora, magnezija, željeza i fluora.
Sastojci:
jedna jabuka, kruška ili razmjerna veličina bilo kojeg povrća
1/4 šalice prosa
voda
Priprema:
Proso dobro operite i stavite kuhati.
Nakon što se voda zakuha, uz povremeno miješanje kuhajte ga pola sata.
Voće ili povrće možete skuhati zasebno ili nakon 10-ak minuta dodati u posudu u kojoj se kuha proso.
Prije kuhanja voće/ povrće temeljito operite i izrežite na manje dijelove.
Dok će jabuka i kruška dati prekrasan miris prosu, ako dodajte brokulu ili karfiol u ovu kašicu bilo bi dobro povrće skuhati u zasebnoj posudi i nakon kuhanja vodu baciti kako bi se "izvukao" jači miris koji to povrće ima.
Nakon kuhanja usitnite sve štapnim mikserom ili samo vilicom ako je vaše dijete već počelo jesti krupnije komadiće hrane.