Obožavam tijelo svoje žene nakon što je rodila! Obožavam!

Foto: 123rf

„AKO ste se ikada pitale kakve osjećaje gaje vaši muževi prema vašem tijelu nakon vašeg poroda, ovo priznanje ne može biti točnije i iskrenije nego što jest. Vjerujte. Možda nisu svi muškarci isti, ali većina je. I koliko god mislite da su muškarci razmažene pi.ke koje će zbog vašeg mlohavog trbuha krenuti u potragu za utegnutom ljubavnicom, samo zato što vam ne daju do znanja svako jutro da ste i sada lijepe kao i prije – zaboravite na to i opustite se. Vi ste naše ljubljene žene koje ste nam podarile našu ljubljenu djecu!“, napisao je to tata Brett Ortler i nakon što je tekst objavio na poznatom portalu za tate – Fatherly, zaokupio je pažnju i drugih tata istomišljenika, a naravno i mnogih mama.

„Činjenica je da svojoj supruzi nikada nisam rekao ništa o njenom „novom“ tijelu nakon što je rodila, ali da ima mišljenje o svemu tome – naravno da ima.

Prva stvar koja mi pada na pamet jest to da me u globalu uopće nije briga kako izgleda tijelo moje žene. Imam puno važnijih stvari o kojima razmišljam, o našem djetetu, o našim potrebama, o ručku, o poslu, o pelenama – jednostavno, glava mi je prepuna drugih, puno važnijih stvari.

>>>Gola sam pred djecom - bez pardona<<<

Druga stvar – koliko ja znam trudnoća se ne događa po duhu svetom, što znači da sam i ja izravni krivac  za to pa bi bilo stvarno glupo da postanem kreten koji je optužuje za malo naslaga na trbuhu. To smo si i željeli, zar ne frajeri? Mi smo ti koji smo klicali ideji da dobijemo dijete, mi smo potpisali da želimo jedno, dvoje, troje djece i bili smo itekako svjesni da će se naši životu nepovratno promijeniti. Možda u datom trenutku začeća nismo razmišljali da će naše supruge punih devet mjeseci nositi bebu u trbuhu, da će im se tijela puniti vodom, da će imati zamjetljiv višak kilograma, da će nas buditi po noći jer im se piša, jer se ne mogu namjestiti, da će pred porod biti velike, da će im sve biti teško, da će biti prilično naporne i same sebi... a onda kada dođe dijete da će sve vrvjeti raznim izlučevinama – bebinim i maminim. Da, nismo o tome tako detaljno razmišljali, ali to se dogodilo i to svaki normalan muškarac prihvaća pod normalno. I navikava se na to iz dana u dan.



Cijela se priča podupla s novim trudnoćama. Naravno. Mi imamo dvoje djece, no četiri smo puta bili „trudni“ – to znači da je moja draga i ja uz nju bila trudna ukupno 26 mjeseci i toliko je dugo trajalo njeno trudničko „ponašanje“. Dovoljno dugo da se naviknete da se sve promijenilo. Da više ništa nije kao prije, ali i da isto tako ništa ni ne treba biti kao prije. Sada je bolje. Sada je puno, puno bolje. Naša djeca naša su radost, a moja je žena sa svakom novom strijom i ožiljkmo samo postala još veća mačka nego što je bila prije. To što je postala mama u biti je nije promijenilo mnogo, a opet ju je promijenilo na najjače – postala je jača, samouvjerenija, više svoja nego ikada prije. I na koncu – ostala je ista ona crvenokosa vamp žena koju sam još davno upoznao, koja me oborila s nogu, u koju sam se zaljubio i za koju sam rekao – ti si ta! Ti ćeš biti majka moje djece!

A znate li što se još dogodilo u međuvremenu?

Ja sam se promijenio. Ja sam malo ostario. Ja sam se malo udebljao. Ja sam se malo opustio. Ja sam postao umorniji. I mene sada mori puno više briga da bi se uopće imao vremena zamarati viškom njenih kila i strijama po nekad zategnutom trbuhu. Ne marim ni za to koliko jede, ide li vaga gore ili dolje, važno mi je samo da ona ima dovoljno energije  za sebe, za našu djecu, energije da bude ona moja stara ljubav.

I ja sam u životu s našom obitelji promijenio štošta toga. Umjesto nekadašnjih treninga sada vježbam trčeći za svojom djecom.

>>>FOTO Ova je fotka oduševila skoro pola milijuna mama - s razlogom<<<

A svakom muškarcu koji se slučajno zamara ženinim promjenama na tijelu samo da vas pitam jedno: Zamislite da ste nekad bili dio nekog sportskog tima i da je vaš suigrač slučajno ozlijedio koljeno pa se za vrijeme oporavka malo udebljao, pa ga je na to snašla još i jedna relativno teška operacija na abdomenu, pa ga je još i to malo proširilo, usporilo i ostavilo trajne ožiljke. Biste li i njemu spočitavali sve te fizičke promjene ili biste mu sretni nabacili high five jer je preživio, jer opet hoda i jer je opet onaj vaš stari prijatelj?

Tako je i sa ženama. A one su još važnije od prijatelja i suigrača. One su te koje su vam donijele najveće bogatstvo vaših života. Vašu djecu. Bez njenog trbuha danas ne bi imali svoju obitelj, a i budimo realni, nakon svega što sam joj u životu priuštio, jer nitko nije savršen, i nakon svih mojih promjena na tijelu mogu samo biti sretan što ta žena i dalje pristaje svaku noć leći uz mene. Takva savršena kakva je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.