Očisti kestene brzo i lako!

Foto: Shutterstock

SEZONA je kestena pa tako i raznovrsnih jela od kestena, od juha, glavnih jela do slastica. Najčešće pitanje koje si postavljamo je: kako ih na najlakši način očistiti? Evo dva prijedloga.

Prvi prijedlog:

Prvo kestene zarežite.

Zakuhajte vodu i ubacite kestene na par minuta, tek toliko da voda uđe pod koru.

Zatim kestene stavite u frizer i zamrznite.

Zamrzavanje će odvojiti koru od kestena te ćete ih lakše guliti.

Drugi prijedlog:

U prvom koraku cijele kestene namočite u vodi preko noći kako bi potakli proces klijanja.

Ovaj korak osim što utječe na lakoću guljenja, povećat će i nutritivnu vrijednost kestena.

Kestene zatim sušite u dehidratoru na 41°C oko dvadeset četiri sata.

Kesten će se posušiti i smanjiti volumenom te se odvojiti od kore.

Unutarnja tanka kora također se posuši te se oljušti. Sušeni kesteni gule se s lakoćom.

Kestene naravno možete jesti i sirove, odnosno termički neobrađene. Ako nemate dehidrator, sušiti ih možete u pećnici s odškrinutim vratima, pored radijatora, pored peći...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.