Foto: Shutterstock
OVA UKUSNA i brzinska grickalica postat će prava konkurencija čak i najukusnijem čipsu!
Sastojci:
1 velika tikvica
5 žlica kružnih mrvica
5 žlica parmezana
malo soli
3 žlice mlijeka
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 220°C.
U zdjeli promiješajte krušne mrvice, parmezan, sol i po želji češnjak u prahu ili papar.
Tikvice izrežite na vrlo tanke kriške.
Svaku krišku umočite u mlijeko i potom u smjesu mrvica i parmezana.
Slažite na masni papir.
Pecite 10-20 minuta, ovisno o jačini pećnice i debljini tikvica.
Na pola vremena pečenja tikvice okrenite.
Kada ih izvadite iz pećnice, bit će još uvijek lagano mekane, pa ih ostavite da se ohlade na sobnoj temperature jer će hlađenjem poprimiti hrskavu strukturu.
Uživajte!