Foto: Shutterstock
TAPIOKA je duguljasti korijen biljke kasave. S obzirom na svoja svojstva zgušnjavanja odlična je za pripremu raznovrsnih pudinga. Zrnca tapioke bubre tijekom kuhanja i stvaraju želatinastu masu. Kada je tapioka kuhana okus se prilagođava po želji, kakaom, kokosom, vanilijom ili voćem.
Sastojci:
100 g tapioke
100 g šećera
500 ml mlijeka
200 ml vode
Prstohvat soli
Priprema:
Tapioku namočite barem sat vremena ranije u voli ili mlijeku kako bi omekšala.
Nakon što je tapioka omekšala u posudu promiješajte sve sastojke.
Kuhajte na laganoj vatri oko pola sata (provjerite je li tapioka potpuno omekšala).
Puding od tapioke je gotov.
Ukoliko želite kombinaciju sa čokoladom ili kokosom, sada je vrijeme za dodati u puding.
Ako ste za voćnu varijantu voće dodajte kod posluživanja kako bi zadržalo svježinu.
Puding, naravno, možete i poslužiti upravo ovakav kakav je skuhan i uživati!