Britanka preselila u SAD pa se požalila: "Porcije hrane za djecu su kao za odrasle"

Foto: Shutterstock

SAD je dobro poznat po obilnim porcijama hrane, ali Megan Gulyard, majku iz Velike Britanije, ipak je šokiralo kako to izgleda uživo. Preselila je sa svojom obitelji u Ameriku, a na TikToku je pokazala kako izgleda porcija za dijete u jednom restoranu.

"Vaše dijete ne mora dobiti porciju za odrasle", napisala je uz video tanjura na kojem su špageti s umakom od rajčice.

Snimka je skupila milijun pregleda, a Gulyard je dodala da je "ovo razlog zbog kojeg su mala djeca u Americi pretila."

@megangulyard PSA - your child doesnt need to have a serving size as big as yours!! #toddlersoftiktok #toddlermom #momsoftiktok #momlife #momtok ♬ Dolce Nonna - Wayne Jones & Amy Hayashi-Jones

Roditelji su ostavili tisuće komentara. Dok su se neki složili da su porcije u SAD-u često prevelike, drugi su objasnili da je u SAD-u normalno poslužiti veću porciju jer se za večeru ili drugi dan jedu ostaci.

"Neki zaboravljaju da nije isto dijete od dvije i od 11 godina. Dječje porcije odnose se na djecu do 12 godina, a njima ovo neće biti previše", smatra jedna osoba.

Nutricionistica Amy Lee kaže da 21-mjesečno dijete treba 1300 kalorija dnevno.

"Pretjerano hranjenje djeteta u današnje vrijeme nije neuobičajeno, pogotovo zbog činjenice da kao odrasli ne shvaćamo koliko bismo kalorija dnevno trebali unijeti, a kamoli koliko će zadovoljiti malu osobu", pojasnila je za Newsweek.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.