Brzo i jednostavno: Proljetna salata od divljih šparoga

Foto: Duško Marušić/Pixsell

SEZONA je šparoga - supernamirnice dostupne svima. Šparoge su odlične za bubrege i čišćenje organizma od toksina. Donosimo vam brzi i jednostavni recept za proljetnu salatu od divljih šparoga, jaja, rotkvica i krumpira.

Potrebni sastojci  za 1 osobu

250 g divljih šparoga
2  jaja
5 komada rotkvica
2 srednje velika krumpira
4 masline
žličica kapara
i za preljev maslinovo ulje, papar, sol, limun

PRIPREMA


1. Trebate oprati krumpire i neoguljene ih staviti kuhati. Kad se skuhaju potopite ih u hladnu vodu da se brže ohlade za guljenje.

2. Stavite kuhati jaja koja trebaju biti tvrdo kuhana i ohlađena prije rezanja i dodavanja u salatu.

3. Skuhajte šparoge s malo soli. Nasjeckajte ih na kraće komade i stavite u ledenu vodu kako biste sačuvali njihovu boju i čvrstinu.

4. U zdjelu za salatu stavite maslinovo ulje, sol, papar i polijte sokom od limuna. Sve to izmiješajte i dodajte krumpir.

5. Operite i narežite rotkvice.

6. Sad imamo sve spremno i ohlađeno i možemo složiti salatu. U šparoge dodajte rotkvice, krumpir, masline izrezane na kolutiće i kapare. Na kraju dodajte jaja, lagano promiješajte i provjerite okus.

Nakon toga vam ostaje samo da uživate u ovom predivnom proljetnom danu i u svakom zalogaju ove salate.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.