Četiri najvažnija elementa sretnog braka, prema psiholozima

Foto: Shutterstock

Peter Pearson, bračni terapeut i suosnivač Couples Institutea, otkrio je najvažnije elemente uspješnog braka. Njegov prvi odgovor? Kemija.

Stručnjakinja za odnose i autorica knjige Date Out of Your League, April Masini, također je istaknula: "Kemija je poput snažnog lijeka koji privlači ljude jedno prema drugome, čak i kad se čini da nisu dobar par", prenosi YourTango.
Iako je idealno da se u svakom području podudaramo s partnerom, ponekad ljudi ulaze u veze s onima koji ih nadopunjuju.

Prema psiholozima i studijama, svaki par treba ove četiri kompatibilne osobine za uspješan brak.

1. Predanost jedno drugome

Obje strane u vezi trebaju biti predane jedna drugoj i svojoj vezi. Ključno je da parovi dijele istu razinu važnosti u vezi. Predanost je nužna za rast veze, pokazuje istraživanje Nacionalne medicinske knjižnice.

2. Uvažavanje jedno drugoga

Kompatibilni parovi nikada ne zaboravljaju važnost svoje veze i trude se biti pažljivi i prisutni za svoje partnere. To uključuje stavljanje sreće druge osobe ispred vlastite i učenje lekcija iz prethodnih veza. Studija sa Sveučilišta Alberta pokazuje da stavljanje partnera na prvo mjesto može donijeti veću sreću i nama i našoj vezi.

3. Zajednički smisao za humor

Smisao za humor može povezati par, pomoći u oslobađanju od frustracije i napetosti te jednostavno donijeti zabavu. Važno je zabavljati se zajedno. Studije sa Sveučilišta u Kaliforniji pokazuju da veze ispunjene smijehom vode ka sretnijim odnosima.

4. Zajednička želja za intimnošću

Ne moramo svaki dan imati intimne odnose, ali pokazivanje intimnosti kroz dodir, geste ili pažljivo slušanje partnera dok izražava svoje osjećaje pokazuje pravu kompatibilnost, potvrđuju studije. Intimnost je nešto što osjećamo, ali i što možemo naučiti iz prethodnih veza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.